Belföld

2010.07.21. 10:47

Kilépett a pártból az MSZP kőszegi szervezetének elnöke

Kilépett az MSZP-ből és lemondott valamennyi pártbéli megbízatásáról Rába László, a szocialista párt kőszegi szervezetének elnöke, a Vas megyei szervezet elnökségi tagja.

MTI

Kilépése legfőbb indokaként Rába László a párt gyakorlatilag valamennyi szintjét jellemző személyzeti politikát nevezte meg. Szerinte a párt politikája nem az egyéni politikusi kvalitásokat, tetteket, a párttagsággal, a szimpatizánsokkal és a polgárokkal való szorosabb kapcsolatépítést preferálja, hanem egy viszonylag szűk csoport befolyásának megőrzését, erősítését szolgálja.
   
A politikus kifejtette: a helyi közösségek elismert, megbecsült tagjaiból kellene újjáépíteni az MSZP-t, és ezáltal olyan igazi baloldali váltópárttá tenni, amely valós és állandó alternatívát jelentene a jobboldali politikai tömbbel szemben. Mint hozzátette, az erre irányuló törekvések már megjelentek a pártban, de a konkrét lépéseket messze nem tartja elégségesnek. 
   
Rába László elmondta: abban bízott, hogy a pártban "az elhibázott országgyűlési választás után sikerül helyrerakni a megfelelő kérdéseket". Úgy véli, a tisztújítás után olyan emberek kerültek a pártba, akik a megfelelő irányvonalat képviselik, de nem látja biztosítottnak, hogy az MSZP-ben a folyamat megfelelő ütemben halad.
   
Közlése szerint elkötelezett baloldali gondolkodású emberként a kilépés volt élete egyik legnehezebb döntése.
   
A politikus 2000 óta volt tagja az MSZP-nek, 2006 és 2010 között országgyűlési képviselőként tevékenykedett.     Rába László azt mondta, hogy politikai pályáját függetlenként folytatja a kőszegi képviselő-testületben és a Vas Megyei Közgyűlésben. Az MTI kérdésére válaszolva hozzátette: ha úgy látja, hogy a - Szili Katalin szocialista politikus, volt házelnök által vezetett - Szövetség a Jövőért Mozgalom megfelelő irányvonalat képvisel, akkor részt vesz a most alakuló szervezet munkájában.
    
Nemény András, az MSZP Vas megyei szervezetének elnöke Rába László döntése kapcsán az MTI-vel azt közölte: egy ember kilépésével az élet nem állt meg Kőszegen. Hozzátette, hogy a városban biztosan indulnak az önkormányzati választásokon, az MSZP Rába László helyett is tud jelöltet állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!