Belföld

2010.06.25. 14:48

Balatonőszödi kormányüdülő: tisztviselők helyett árvízkárosultak nyaralnak

Orbán Viktor döntése alapján az állami, kormányzati tisztviselők, tisztségviselők helyett ezen a nyáron mintegy 1500 magyar és lengyel árvízkárosult gyerek nyaralhat a balatonőszödi kormányüdülőben augusztus végéig.

MTI

Ezt Révész Máriusz (Fidesz) országgyűlési képviselő jelentette be az első turnus érkezésének időpontjában tartott sajtótájékoztatón pénteken Balatonőszödön.

Révész Máriusz arról beszélt a Borsodból érkezett első, 160 fős csoport előtt, hogy Magyarországot és Lengyelországot is rendkívüli árvíz sújtotta az elmúlt időszakban. Ezért döntött úgy Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az idei évben a balatonőszödi kormányüdülőt nem állami vezetők fogják nyaralásra használni, hanem az árvízkárosult gyerekek - hívta fel a figyelmet.
   
"Szeretnénk ezeknek a gyerekeknek legalább egy hét önfeledt pihenést biztosítani" - hangsúlyozta a politikus.
   
Az őszödi táborba kilenc turnusnyi gyerek fog érkezni június 26. és augusztus 26. között. Az első két turnusban csak magyar, a többiben felerészt lengyel, felerészt pedig magyar árvízkárosult gyerekek üdülnek ingyenesen. A táborozók ellátása mintegy 40-45 millió forintba kerül.
   
A Borsodból pénteken buszokkal érkező gyerekek többsége még nem járt a Balatonnál - derült ki a Révész Máriusz kérdésére kézfeltartással adott válaszokból. Két táborozó a kamerák előtt beszélt arról, mit élt át az árvíz idején, majd a gyerekcsapat egy megkésett ebéd után birtokba vehette a szálláshelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!