Belföld

2010.05.12. 16:22

Élő Gábor lesz az MTV hírigazgatója

Május 17-étől Élő Gábor televíziós-rádiós szakember személyében új hírigazgató irányítja a Magyar Televízió hírfőszerkesztőségét.

MTI

 Bednárik Imre hírigazgató május 14-én közös megegyezéssel távozik az MTV-ből - folytatódik a közlemény. Bednárik Imre tevékenységével kapcsolatban a közlemény kiemeli a "pártatlan, magas színvonalú szakmai tevékenységet", amelyet a hírfőszerkesztőség a választási kampányidőszakban végzett. A Magyar Televízió hírműsorai ellen - mint írták - egyetlen megalapozott panasz sem érkezett az ORTT-hez, az Országos Választási Bizottsághoz vagy más hatósághoz, bírósághoz.
   
"Élő Gábortól Medveczky Balázs ügyvezető alelnök azt várja, hogy a Magyar Televízió hír- és hírháttér műsorai a hiteles, gyors, pontos és pártatlan tájékoztatás mellett továbbra is segítsék az információk szabad áramlását" - olvasható a dokumentumban. 
   
Élő Gábor először a Pécsi Körzeti Stúdió munkatársaként az MTV Híradójának, majd A Hétnek készített anyagokat, később a Ma Reggelnek a műsorvezetője lett, miközben a Pécsi Körzeti Stúdiót is vezette. Ezután a Híradó, 2005 júliusáig pedig a Regionális Kisebbségi és Határon Túli Műsorok főszerkesztő-helyettese volt. Két évig volt az Echo Tv hírigazgatója, a Lánchíd Rádióban először szerkesztő-műsorvezetőként, ezután 2010 májusáig pedig főszerkesztőként tevékenykedett.

 

Ezek is érdekelhetik