Belföld

2010.04.26. 08:55

Vámosok rekord parfümfogása Ártándon

Nagy mennyiségű hamisított parfümöt találtak egy török kamion rakterében Ártándon a vám- és pénzügyőrség, illetve a rendőrség munkatársai.

MTI

Kupecz József őrnagy, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivője hétfőn elmondta: a Törökországból éjszaka érkező, a fuvarokmányok szerint üres üvegeket szállító kamiont a pénzügyőrök röntgen berendezéssel átvilágították.
   
Így vették észre, hogy a fuvarokmányoktól eltérő áru van a raktérben, ezért azt kinyitották. Kiderült, hogy csak néhány raklapon van üres üveg, mögöttük több mint 39 ezer, különböző fajtájú parfüm volt bepakolva - tette hozzá a szóvivő.
   
Az elsődleges szakértői vélemény szerint a parfümszállítmány hamisítvány, annak értéke meghaladja a 600 millió forintot. A pénzügyőrök a nagy mennyiségű illatszert lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűntett elkövetése miatt indítottak eljárást - mondta Kupecz József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!