Belföld

2010.02.03. 17:23

Felrobbant egy családi ház Mezőtúron

Robbanás történt egy családi házban szerdán kora délután Mezőtúron; a ház egyik melléképületében az ingatlan tulajdonosát holtan találták, feltehetőleg öngyilkos lett.

MTI/AP

Mindezt  Bakó Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese közölte.

A helyszínen Liszkai Zoltán, az oltást és a műszaki mentés munkálatait irányító városi tűzoltóparancsnok az MTI-nek elmondta: néhány perccel negyed kettő után kapták a riasztást, miszerint Mezőtúron, a Huba út 7. szám alatti családi házban robbanás történt.

Az épületben felcsapó lángokat gyorsan megfékezték. Később az ingatlan egyik melléképületében felakasztva holtan találtak egy férfit, akiről a helyszíni vizsgálat kiderítette: 55 éves volt, az ingatlan egyik tulajdonosa és mivel nemrégiben elvált, egyedül élt a családi házban.
   
Az elsődleges szakértői vélemények arra utalnak: az idegenkezűség az eset kapcsán kizárható, a férfi valószínűleg önkezével vetett véget életének - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
   
Veres Éva szerint azonban mielőtt a házigazda felakasztotta magát, előbb kinyitotta a gázcsapot. Ez okozta a detonációt, mely azonban a szomszédos épületekben személyi sérülést és anyagi kárt nem okozott. Az eset pontos körülményeinek tisztázása még tart - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!