Belföld

2010.02.05. 14:46

Álrendőrök loptak meg egy 84 éves nénit

Egymillió forintnyi értéket vitt el két álrendőr egy idős tatabányai asszonytól péntekre virradóra.

MTI/AP

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az álrendőrök hajnali fél 1-kor a szúnyoghálót szétvágva a spájzon keresztül jutottak be a lakásba. A 84 éves asszony mindebből semmit sem hallott. Arra lett csak figyelmes, hogy valaki felkapcsolja a villanyt és egy férfi áll vele szemben.

Az egyik betörő a közlemény szerint azt mondta a nőnek: "Jó estét kívánok, a rendőrségtől jöttünk. Észre sem vette, hogy betörtek önhöz? Nyugodjon meg, már elfogtuk őket és a pénze is meglesz". Az idős asszony nem kételkedett az álrendőr szavában. Egyikük egy igazolványt is mutatott, bár azt a sértett nem tudta megfigyelni. Így készségesen teljesítette a további kéréseket. Elővette ékszereit és megtakarított pénzét, de azokból nem hiányzott semmi sem.

Az álrendőrök úgy tettek, mintha fényképeznének, majd egyikük arra kérte a nőt, menjen át vele az egyik helyiségbe, hogy megbeszélhessék a részleteket és egy pohár vizet is kért. Az asszony a férfival ment, miközben társa elemelte az arany ékszereket és a készpénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!