Belföld

2010.01.20. 15:35

Halmozati bűnök:Zuschlag 30 millióval adós

Nekem nincs adóhiányom, minden bevételem után adóztam, a vagyonvizsgálatban letartóztatásom miatt nem tudtam részt venni - mondta Zuschlag János, akinél 30 millió forintos adóhiányt állapított meg az APEH.

MTI

Az adóhiányt a 2001-től 2005-ig tartó időszakra vonatkozó APEH-ellenőrzés állapította meg, ezért további 15 millió forintos büntetést szabott ki az adóhatóság - közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján Fodor Endre tanácsvezető bíró.

Nekem nincs adóhiányom, minden bevételem után adóztam, a vagyonvizsgálatban letartóztatásom miatt nem tudtam részt venni,  megállapítása az APEH egyoldalú közlése, melyre letartóztatásom miatt nem tudtam érdemben reagálni - mondta Zuschlag János, a per elsőrendű vádlottja a tanácsvezető bíró által felolvasott adóhatósági jegyzőkönyv megállapítására reagálva.

A vagyonosodási vizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezte 2008-ban az ügy nyomozati szakaszában. A vizsgálat megállapítása szerint Zuschlag János 2004-re és a 2005-re 30,5 millió forint adót nem fizetett meg.

A vagyonosodási vizsgálat kiterjedt az elsőrendű vádlott teljes vagyoni helyzetére, személygépkocsijaira, ingatlanjaira, felmérték bevételeit és kiszámították vélelmezett kiadásait is.

A bizonyítási eljárást iratismertetéssel folytatta a bíróság. A felolvasott iratokra reagálhattak a vádlottak.

Fodor Endre tanácsvezető bíró tervei szerint január 28-án, csütörtökön lesz Zuschlag Jánosnak lehetősége arra, hogy kérésének megfelelően hosszabb vallomást tehessen. A per harmadrendű vádlottja Katus Ferenc is szeretne még hosszabb vallomást tenni. A bizonyítási eljárást február közepéig szeretné befejezni a bíróság.

A tervek szerint Német Zsolt ügyész február 15-én mondja el perbeszédét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!