Belföld

2009.09.17. 05:10

Százmilliók tűntek el egy pénzszállítóból

Budapest - Eddig ismeretlen körülmények között tűnt el több mint 400 millió forint a múlt héten Miskolc és Budapest között egy pénzszállító autóból, az ügyben nyomozás indult - számol be a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

zaol.hu

A Brinks pénzszállító cég kocsija egy miskolci bankból szállította volna a pénzt Budapestre, ám a célállomáson vették észre, hogy a bankókötegeket – az Index meg nem erősített információi szerint – téglákkal helyettesítették.

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, a pénzszállító cég szeptember 7-én lopás miatt feljelentést tett, a nyomozást különösen nagy értékre elkövetett lopás gyanúja miatt indították.
    
Kárpáti Balázs, a Brinks Hungary Zrt. vezérigazgatója a hírt nem cáfolta, de nem nyilatkozik, míg tart a nyomozás.
    
Elképzelhető, hogy a bűncselekményt belső ember követhette el, erre utal az, hogy a pénz hiányát csak a célállomáson fedezték fel, valamint az is, hogy a rendőrség nem rablás, hanem lopás gyanúja miatt nyomoz.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!