Belföld

2009.08.30. 09:26

125 forintos feláras bélyeggel segítik a kríziskezelő programot

Budapest - A Magyar Posta hétfőn "Egymásért!" elnevezéssel feláras bélyeget hoz forgalomba, a felárból befolyó összeget pedig felajánlja a kormány által indított kríziskezelő program számára - közölte a kormányszóvivő vasárnap az MTI-vel.

zaol.hu

Szollár Domokos elmondta: a bélyeg 125 forintba kerül majd, ami 50 forinttal több egy képeslap, illetve egy normál levél feladási díjánál. Hozzátette: a felárból származó összeget külön számlángyűjti majd a Magyar Posta, és később átutalja a kríziskezelő program számlájára. 
    
A kormányszóvivő kitért arra: a bélyeget a "Segítsük egymást gyerekek" című rajzpályázat különdíjasának, Szabó Zsuzsanna Flórának Kéz a kézben című rajza díszíti. A keretrajzot Berky Péterbélyegtervező grafikusművész készítette. A bélyeg az Állami Nyomdában készült, példányszámát a forgalmi igények határozzák meg. 
    
A kormányszóvivő a kríziskezelő programról szólva elmondta, hogy augusztus 29-ig összesen 7003 kérelem érkezett be a Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságokhoz. A beérkezettkérelmek közül eddig 3981-et bíráltak el. A megítélt összeg átlagosan 40 ezer forint személyenként - jelezte. 
    
Szollár Domokos tájékoztatása szerint szombat estig 2246 esetben folyósították a támogatást. A beérkező kérelmek száma folyamatosan növekszik, átlagosan napi 800-1000 ilyen dokumentum érkezikországosan, régiónként 100-150 ügyet iktatnak naponta. Mint mondta, kiemelkedően magas a kérelmek száma az Észak-alföldi régióban, itt átlagosan 300-350 darab kérelem érkezik naponta. 
   
Emlékeztetett arra, a kormány azért indította el a kríziskezelő programot, hogy gyors segítséget nyújtson azoknak az embereknek, családoknak, akik a gazdasági válság miatt átmenetilegkrízishelyzetbe kerültek. 
    
Az augusztus 1-jén indult program segítségével november végéig egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a válság miatt nehéz helyzetbe került családok, amelyek legalább 20 ezer,legfeljebb 50 ezer, különös méltánylást érdemlő esetekben maximum 100 ezer forintos támogatást kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!