Belföld

2009.07.27. 09:12

Kékfény lett a Szegeden talált vidrakölyök neve (fotóval)

Szeged - Fiatal vidrakölyköt találtak a szegedi vízi rendészek a Tisza belvárosi szakaszán, a két-három hónapos állat a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjába került.

zaol.hu

Veprik Róbert, az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a vízi rendészek a fiatal állat magas sípoló hangjára figyeltek föl, így találtak rá a vidrakölyökre a Tisza partján, a belváros szélén. A természetvédelmi szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy vidrákra bukkantak Szeged központjától néhány száz méterre, hiszen egy felmérés során már korábban kiderült, hogy a fokozottan védett ragadozófaj egyedei néhány éve megtelepedtek a Tisza e szakaszán.
  


Fotó: MTI


Az ifjú hím a rendőröktől a Kékfény nevet kapta. Feltehetően megtalálása előtt néhány nappal veszthette el az anyját.
    Az aprócska szőrös kölyöknek néhány hetet karanténban kell töltenie. Majd ha megerősödött, valószínűleg szabadon engedik, erre azonban legalább fél évet kell még várni.
  
A Szegedi Vadasparkban csaknem egy évtizede működik mentőközpont azzal a céllal, hogy a veszélyeztetett fajok emberek közé került példányait gondozza, majd visszaengedje a természetbe. Két éve volt olyan időszak, amikor egyszerre három elárvult vidrakölyköt is neveltek itt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!