Belföld

2009.04.22. 17:33

Robbanószert találtak egy várpalotai iskola udvarán, a feltételezett tettest elfogták

Várpalota - Szerdán reggel robbanószert találtak egy várpalotai iskola udvarán. A feltételezett tettest a rendőrök még aznap elfogták - mondta el a városi kapitányság bűnügyi osztályvezetője.

zaol.hu

A körülbelül 40 centiméteres gránátot egy diák találta meg reggel hét óra után az intézmény udvarán, majd   Kedves Albert igazgatóhelyettes értesítette a rendőrséget. Ezt követően percek alatt a helyszínre értek a rendőrök, s a robbanásveszély miatt kiürítettük az iskolát - mondta el Napló érdeklődésére  Bőle Károlyné, az intézmény igazgatója. 

A várpalotai rendőrkapitányság munkatársainak jelzésére fél órán belül a helyszínre ért a kecskeméti és várpalotai tűszerészekből álló speciális csoport, s megkezdte a rozsdás, sérült, ámde a működő gyújtószerkezet miatt mégis életveszélyes lőszer hatástalanítását.

Az iskolát kiurítették, a munka idejére, körülbelül délelőtt tizenegy óráig a rendőrök lezárták a forgalmat a polgármesteri hivatal előtti részen, a szakemberek pedig gőzerővel dolgoztak az iskola kerítése mellett, a Nagy Gyula Galéria mögötti területen.  A lövedéket speciális tűzszerész csoport hatástalanította majd szállította el a helyszínről.

Nem sokkal később a tettes is meglett. Rigó Tibor őrnagy nem árulta el sem a gyanúsított nemét, sem az életkorát, csupán annyit közölt, hogy a gyanúsított, - aki szabadlábon védekezhet - őszinte és részletes beismerő vallomást tett.


Forrás: Napló, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!