Belföld

2009.04.24. 08:46

Nyomozás rendelt el az ügyészség a Megyeri-híd ügyében

Budapest - A Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Megyeri-híd ügyében - közölte pénteken az ügyészség szóvivője.

MTI/AP

Skoda Gabriella tájékoztatása szerint a nyomozást az M0-ás autópálya Északi Duna-híd építéséhez kapcsolódóan, a Ganz Híd-, Daru és Acélszerkezetgyártó Zrt. alvállalkozói által tett feljelentés alapján rendelték el. 
A szóvivő közleménye emlékeztetett: a feljelentést a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya március 2-án különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt elutasította. A Fővárosi Főügyészség hivatalból felülvizsgálta a feljelentést elutasító határozatot.

Az ügyészség szerint "a feljelentésben foglalt állítás, mely szerint a Ganz Zrt. vagyonának kezelésével megbízott vezetők valótlan követelés elismerésével és harmadik személy felé történő teljesítéssel csökkentették a Ganz Zrt. vagyonát, és ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy az alvállalkozók követeléseit ne lehessen kielégíteni, a hűtlen kezelés bűntettének gyanúját veti fel".

Ez alapján a feljelentést elutasító határozatot az ügyészség hatályon kívül helyezte és elrendelte a nyomozást, amelyet BRFK gazdaságvédelmi főosztályának kell lefolytatnia.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!