Belföld

2009.04.15. 14:44

Belenykaja, a gyerekrabló átadási letartóztatásban várja az elfogatóparancsot

Budapest - Elise, az elrabolt francia-orosz kislány édesanyja szerdán ideiglenes átadási letartóztatásba került Magyarországon. Május 25-ig számíthat arra, hogy európai elfogatóparancs érkezik érte, ha nem, akkor megúszta.

nincs nev

A 3 éves lányt az előző hónapban elrabolták, majd Magyarországon találták meg orosz állampolgárságú édesanyjánál, amikor a nő április 13-án kora délután jelentkezett kilépésre a magyar-ukrán határon, a tiszabecsi átkelőhelyen: okmányaik ellenőrzésekor a schengeni információs rendszer jelezte, hogy a nőt bűncselekményért, a kislányt pedig eltűnés miatt körözik. 

A nőt ideiglenes átadási letartóztatásba helyezte a bíróság szerdán. A bíróság döntése értelmében a letartóztatás május 25-ig tarthat. 

Ha eddig a francia hatóságok nem küldik meg az európai elfogatóparancsot, az asszonyt szabadlábra kell helyezni. Az asszony nem járult hozzá a gyorsított kiadatásához.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!