Belföld

2009.04.24. 07:41

Április 27-ig kell értesíteni a szülőket a középiskolai felvételik eredményéről

Budapest - A középfokú intézményeknek április 27-ig kell értesíti a diákok szüleit a felvételik eredményéről, elutasítás esetén indokolt esetben a szülőknek lehetőségük van jogorvoslati eljárást kezdeményezni az iskola fenntartójánál.

MTI/AP

A középfokú intézményeknek április 27-ig nem csak a sikeres felvételiről kell értesíteni a jelentkező tanulók szüleit, hanem az elutasításról is, hogy minél előbb tudjanak új iskolát keresni gyermeküknek - írta közleményében a Magyarországi Szülők Egyesülete.

Kitértek arra is, hogy a szülőnek nem kell aggódnia, ha sehová sem vették fel gyermekét, mivel a középfokú iskolák igazgatói május 4-től augusztus 31-ig, rendkívüli felvételi eljárást írhatnak ki.

A jelentkezés elutasítása esetén az iskola igazgatójának fel kell hívnia a jelentkező, kiskorú jelentkező esetén pedig a jelentkező és a szülő figyelmét, hogy a közoktatási törvény alapján a döntés ellen jogorvoslattal élhet, amelyet az iskola fenntartójánál kezdeményezhet. 

A jogorvoslati eljárást megindító kérelmet annak az iskolának a fenntartójához kell benyújtani - az értesítés kézhezvétele után 15 napon belül -, amelyiknek a döntésével a tanuló, a szülő nem ért egyet. A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárást a fenntartónak május 29-ig be kell fejezni.

A beiratkozások a középfokú iskolákba 2009. június 22-24. között az iskola igazgatója által meghatározott napon lesznek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!