Belföld

2009.04.10. 02:27

Ablakra, ajtóra - húsvéti díszítés

ZH - Nálunk nincs akkora kultusza a húsvéti díszítgetésnek, mint például Ausztriában - mondta Tóth Gyöngyi, megyeszékhelyi virágkötő, hozzátéve, épp most járt a szomszédoknál, a falvakban tavaszi virágkompozíciók virulnak az utak mentén.

Szabó Judit

- Nálunk nincs akkora kultusza a húsvéti díszítgetésnek, mint például Ausztriában - mondta Tóth Gyöngyi, megyeszékhelyi virágkötő, hozzátéve, épp most járt a szomszédoknál, a falvakban tavaszi virágkompozíciók virulnak az utak mentén.

- Ma már idehaza is kérnek húsvéti asztali díszeket, ajtókopogtatókat, ablakképeket, girlandokat, de a karácsony nagyobb felhajtással jár. Én a minőségi anyagok híve vagyok a kellékek terén, most is budapesti iparművésztől hoztam stilizált csibe-, bárány-, nyuszifigurákat. A virágkötészeti trendekből is csak azt veszem át, ami a saját fantáziámat nem köti meg. Most a pink, az élénk sárga és a fehér a húsvéti divatszín. Péntek-szombatra várom az utolsó vásárlási rohamot, ilyenkor a temetőkbe is visznek virágot.

Ő maga Villányban, kirándulással tölti a hét végét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!