Belföld

2009.03.26. 03:28

Néha készül a szörp

Pölöske (hp) - Február vége óta teljes a bizonytalanság a szörpüzemben, s mint közöltük, a termelés leállt. Tegnap a Janicsek Kft.-től kapott információ szerint újraindították a gyártást.

Hajdu Péter

Mint korábban megírtuk, a bezárt üzem kapujára a Janicsek Kft. neve került ki, de nem lehetett tudni, milyen minőségben. Tegnap sikerült beszélni az említett kft. vezetőjével, Janicsek Bélával, aki a szörpüzem bérlőjeként nevezte meg cégét, a Janicsek Kft.-t. (Folytatása Néha készül a szörp címmel a 3. oldalon.)

Janicsek Béla tegnapi érdeklődésünkkor elmondta, visszaállította az üzemben a villany- és gázszolgáltatást, és a múlt héten, mintegy 30-40 dolgozóval megkezdték a szörpök gyártását. De ez a létszám változó.

- Végül is mennyien számíthatnak munkára?

- Megpróbáljuk behozni a lemaradást a megrendeléseknél. Azt gondolom, most valószínűleg többen dolgoznak, mint amennyien később dolgozni tudnak majd. Ezt nagyon nehéz felmérni. Alkalmilag hívjuk be az embereket munkavállalói kiskönyvvel, mert nem tudjuk, melyik piac, milyen mértékben tér vissza. Minden attól függ, hová tudunk visszajutni - válaszolta Janicsek Béla, s mint megtudtuk, tegnapi érdeklődésünkkor nem ment a gyártás, mert a munka nem folyamatos, csak éppen kereskedelmi igény esetén indítják be a szükséges mértékben a termelést.

- Sikerült-e áruházlánccal ismét felvenni a kapcsolatot, és visszajutni a polcokra?

- Egy részükbe már igen, leszerződtünk, és a kereskedők azon dolgoznak, hogy ezt a lehetőséget bővítsük - válaszolta az áruházláncok neve említése nélkül.

- Az üzem teljes újraindítására nem lesz lehetőség, mert vannak olyan termékek, amelyeket már nem éri meg gyártani. Szörp kell, vizsgáljuk a rostos levek, és a többi termék önköltségét, azt, hogy mennyiért tudjuk beszerezni az alapanyagokat, és ezek alapján döntjük el, mit gyártunk, mit nem - válaszolta kérdéseinkre Janicsek Béla. 





Olvassa el a kapcsolódó cikkeinket! 

"Vége mindennek. A "k... anyjukat!" Felszámolják a pölöskei szörpüzemet?
 "Kijöttem, miért hallgassam végig, úgyis vége mindennek. A... anyjukat" - mondta zokogva, szitkozódva egy asszony, aki  jóval a többi dolgozó előtt jött ki a pölöskei szörpgyártó kft. szerdai tájékoztatójáról.  Noha a februári bérüket már nem kapták meg a dolgozók, még reménykedtek, ám most úgy tűnik, minden összeomlott...

Mi a gond a pölöskei szörpüzemnél? A dolgozók hetek óta nem jutnak be a céghez!
Aggasztó hírek keringenek a Bognár Szörp Kft.-ről. Ottjártunkkor, a hónap elején még volt termelés, a kijövő dolgozók annyit mondtak, féltik a munkahelyüket. Hétfőn több mint tucatnyian gyülekeztek a cég bejárata előtt az elmaradt februári bérük miatt. 

Kiss Péter: törvénysértés Pölöskén
Kiss Péter kancelláriaminiszter példátlannak nevezte a pölöskei Bognár Szörp Kft. dolgozóinak a helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!