Belföld

2009.03.30. 02:29

Egészségesebben (képgalériával)

Nagykanizsa - A testi-lelki megújulás lehetőségeiről szólt - annak széles tárházát és kellékeit felvonultatva - a IV. Ezoterikus és életmód nap, melyet egy nagy bevásárlóközpontban tartott a szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház.

Kelemen Valéria

Négy évvel ezelőtt a vasutas művelődési házat vezető Kámánné Szép Terézia, Jakabfy Sándorné természetgyógyász és Nagy Kata hastáncoktató fejéből pattant ki az ezoterikus nap ötlete, s hogy jó lóra tettek , bizonyítja a szombati rendezvény is, melyet immár az eredetinél jóval tágasabb helyszínen, s lényegesen több érdeklődővel kísérve tartottak. - A szervezők jóvoltából olyan széles a kínálat, hogy mindenki megtalálhatja azt a fajta szabadidős programot, ami a legjobban szolgálja az egészségét - utalt a különféle hastánc-, moderntánc-, kungfu-, jóga- és más bemutatókra a rendezvényt megnyitó dr. Buzás Judit kistérségi tiszti főorvos, arra is felhíva a figyelmet, hogy a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések okait tekintve közös tényező a táplálkozás és a mozgás. 



A fotókra kattintva tekintse meg képgalériánkat!
Fotók: Szakony Attila

- A mozgás javítja a közérzetet, enyhíti a lehangoltságot és a depressziót, csökkentheti a magas vérnyomást, s az egész testi működésre jó hatással van. Tudatos táplálkozással és mozgással sokat tehetünk szervezetünk egyensúlyának megteremtéséért. A nap sztárvendége, a többszörös aerobic-világbajnok Katus Attila is a sportolás fontosságára, a mozgás nyújtotta örömökre fűzte fel gondolatait, melyet alátámasztott Nagy Kata és tanítványai mosolygós hastáncbemutatója. - A hastánc a testi-lelki harmónia szempontjából is fontos, jó lenne, ha mind többen megismerkednének vele - fogalmazott a népszerű hastáncoktató, hozzátéve: a tánc a lélek rejtett nyelve. - Sok érdekes ötletet kaptam ahhoz, hogy mozgással és táplálkozással miként lehet megváltoztatni az életmódunkat - vélte a becsehelyi Kuzma Lívia, batthyánys diák, aki gyógytestnevelésre, hastáncra, uszodába és fittballra is jár, s tudatosan táplálkozik.- Kíváncsiságból jöttem, mert úgy gondolom, sosem késő változtatni - mondta Hárs Jánosné kanizsai nyugdíjas. Akupresszúrás masszázságyakat, belső harmonizáló kezeléseket és masszázsokat is kipróbálhattak, állapotfelmérésen vehettek részt, biotermékeket és étrendkiegészítőket kóstolhattak, életmód tanácsokat kaphattak az érdeklődők, akikre jósnő, számmisztikus, aurafotós, ezoterikus és grafológus is várt, míg gyermekeikre a játszóházban vigyáztak. Kámánné Szép Terézia úgy fogalmazott: a válság okozta stresszes időszakban különösen oda kell figyelni a megújulásra és az egészség megóvására, ezért erre kínálnak lehetőséget a családoknak. Volt olyan férfi, aki csak egy liter tejért ugrott (volna) be, de órákig maradt, mert felcsigázták a programok. Más kérdés, hogy mit szóltak ehhez otthon...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!