Belföld

2008.10.20. 02:27

Odalett mindenük

<b>Zalaegerszeg</b> (va) - Pénteken súlyos csapás ért egy fiatal párt Csácsbozsokon: a Dombalja utcai háztűzben megsemmisült szinte mindenük.

Varga Andor

A hét hónapos terhes Takács Anita és párja, Varga Imre ottjártunkkor, szombat délelőtt fel sem ocsúdott még az előző este átélt sokkból. Boltba indultak együtt hazulról, ám házuk néhány perc múlva kigyulladt. Rohantak haza ők, jöttek rokonok, szomszédok, érkeztek a tűzoltók is több autóval, ám nem volt segítség. A borospincéből bővített lakóház felső szintje teljesen kiégett, benne tulajdonképpen egy komplett háztartással.

A Dombalja utca az utolsó a városban: a közepén az egyik ház már belterület, a következő telek viszont még a zártkerti részhez tartozik. Egyre többen költöznek ide, vannak idősebb emberek, de akadnak Anitához és Imréhez hasonló fiatal, a közös életet most kezdő párok is. A kilátás szép, a hely nyugalmas, a szomszédsággal sem lesz gond nyilván, az út túloldalán rövidesen lakópark építése kezdődik. Csak éppen a saját otthon nincs már meg, pár órája elégett szinte mindenük.

- Oda az összes bútorunk - kezdi sorolni Imre, miközben párja az üszkös romok közt keresgél. Felismerhető maradványok vannak, ám olyan egy sincs, amit használni is lehetne. - Megvettünk mindent a babának, gyerekkocsit, ruhákat, volt egy kameránk, amivel filmezni szerettük volna. A ház előtt bővítésbe kezdtünk, az alap kész van, sok anyagot megvettünk, a többire szánt pénz szintén odabenn volt. Most azt sem tudom, építkezhetünk-e egyáltalán, lehet, hogy az épületet teljesen le kell bontani...

Szombat munkanap volt, ám elintézniük így sem sikerült semmit: a tűzoltósági jegyzőkönyv ennyi idő alatt nem készülhetett el, így pedig nem mehettek a biztosítóhoz sem. A hivatalban gyorssegélyhez szerettek volna jutni, de nem jártak sikerrel.

- Fedél lesz a fejünk fölé, az apósomékhoz mehetünk, s ígért segítséget a főnököm is - folytatta Varga Imre, aki szombatra legalább rendkívüli szabadságot is kapott. - De azt el sem tudom képzelni, hogyan kerülünk egyenesbe: jelenleg még papírjaink sincsenek, a személyiket, a jogosítványt, kocsi forgalmiját, a bizonyítványainkat is pótolni kell. Fogalmam sincs, melyikkel kellene kezdeni. És azt sem nagyon tudom, miből...

Ezek is érdekelhetik