Belföld

2008.06.18. 10:44

<u>Az egészségbiztosítás állami monopólium marad</u>

<b>Budapest</b> - A kötelező egészségbiztosítás állami monopólium marad a rendszer átalakítása után is; az erről szóló koncepciót június 30-ig dolgozza ki a kormány - mondta <em>Kökény Mihály</em>, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa.

Kovács Krisztián

Kökény Mihály a Székely Tamás egészségügyi miniszterrel folytatott egyeztetést követően azt is közölte, hogy emellett szükség van arra, hogy egy professzionális, a szolgáltatókat is jól kézben tartó intézménnyé váljon – olvasható a Népszava Online hírportálon.

Kökény Mihály azt mondta, bizonyos feladatokat decentralizálni kell, illetve regionális szervezetekbe kell szervezni. Részben azért - folytatta -, mert az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) is így működik, másrészt azért, mert az egészségügyi ellátórendszernek, a szolgáltatóknak olyan az elhelyezkedése, hogy a finanszírozás regionális szinten jobban megoldható, mint megyénként. 

Kökény Mihály közölte, a nyáron kell kidolgozni a koncepcióval összefüggő törvénymódosításokat. Néhány törvényben van csak szükség változtatásra, de hozzá fogják csatolni az ellátórendszert szabályozó törvény módosítását, amely a minimumfeltételekre, a beutalási rendre, a súlyponti kórház definíciójára vonatkozik, illetve a járóbeteg-ellátás szervezésében sokkal nagyobb rugalmasságot tesz majd lehetővé - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!