Belföld

2008.06.10. 02:27

Szóváltásból halálos szorítás

<b>Zalaegerszeg - </b>Marha voltam, hogy megmutattam, hol a holttest, soha nem bizonyították volna rám, pattan fel a férfi a vádlottak padjáról, és ezzel a lendülettel indult is a tárgyalóterem ajtaja felé.Az áldozatot ősszel már eltűntként keresték, szóbeszéd is indult megöléséről

MTI

A börtönőrök vezették ki Bakony Róbertet (43), mert a férfi tegnap nem tudta szó nélkül hagyni dr. Gergye Tamás bíró indoklását. Az egerszegi férfit és volt alkalmazottját társtettesként elkövetett emberölésért ítélték el.

Bakony Róbertet 2006. augusztus 9-én vorhotai műhelyében kereste fel régi ismerőse, Sz. Tibor, akivel ekkor már haragos viszonyt ápolt. Szóváltást követően Bakony Róbert megfojtotta Sz. Tibort, s ebben segítségére volt alkalmazottja, Lugosi Zoltán (30). Ez után a holttestet Bakony egy markológép kanalá-ba fektette, földet szórt rá, majd Teskánd határába szállította és elásta. Az áldozat Mercedes Vitójával pedig délután Székesfehérvárra hajtottak és otthagyták. Másnap Lugosi Zoltán még visszament, hogy a benne felejtett iratokat megsemmisítse.

Az áldozatot ősszel már eltűntként keresték, szóbeszéd is indult megöléséről, de a valóság csak a következő év májusában derült ki. Ekkor mutatta meg az akkor már idejét többnyire Szerbiában töltő és hazatértekor a határon letartóztatott Bakony Róbert, hogy hol is van a holttest.

Bakony Róbert védője, dr. Koltai Tibor álláspontja szerint a tragédiához vezető cselekedetre hirtelen felindulásból ragadtatta magát védence. Ha tettét nem is menti, mondta, de magyarázza, hogy Sz. Tibor folyamatosan zaklatta Bakony Róbertet. Pénzt kért tőle, s azzal fenyegette, hogy egy büntetőeljárássá fajult vitás ügyük miatt bajba keveri.

Lugosi Zoltán védője, dr. Német Miklós úgy fogalmazott, védence teljesen függésben volt Bakony Róberttől, akinek soha semmiben nem mondott ellent. Ő csak az utasításoknak tett eleget és ezért az ötéves törvényi minimum alatti büntetést is kiszabhatónak vélte.

Nos, ezzel szemben a megyei bíróság dr. Gergye Tamás vezet-te büntetőtanácsa az ügyészség álláspontját osztotta.

E szerint a Bakony Róbert és Sz. Tibor - büntetőügyeket is érintő - üzleti kapcsolata 2006 nyarára megromlott. Mivel Sz. Tibor folyamatosan felbukkant Bakonynál és pénzt kért tőle, ez mind feszültebbé tette találkozásaikat. Érett a a férfiban a leszámolás, s erről hangoztatott nézetei Lugosi Zoltán előtt is ismertek voltak. Utóbbi nem mondott ellent, sőt, mint egyszer fogalmazott, egy jó verés kijárt volna már Sz. Tibornak.

Ennél azonban többre került sor, amikor 2006. augusztus 9-én a két férfi szóváltás után összeverekedett: Sz. Tibor holtan került ki a küzdelemből. Hirtelen felindultságról azonban nem lehetett szó. Az áldozatot Bakony hosszú percekig fojtogatta, közben megkérte Lugosit, hogy segítsen lefogni a védekező embert, és kötözze meg kezeit. Intézkedett arról is, hogy a műhelyt tettestársa zárja be, majd menjen az épp a boltba távozott másik munkás elé, és vigye haza. Megszervezte a holttest és a nyomok eltüntetését. Mindez pedig olyan higgadt végrehajtást jelez, amely kizárja a hirtelen felindultságot. Erre utal az is, hogy időközben egy látogató toppant be hozzájuk, aki később már tanúként arról beszélt, semmi jelét nem látta, hogy ott pár perccel korábban mi történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!