Belföld

2007.12.29. 03:26

Céges évbúcsúztató

Zalaegerszeg - Egy doboz szaloncukorral vagy tizenharmadik havi fizetéssel a legtöbb munkahelyen megköszönik a dolgozóknak az egész évi helytállást. Van, ahol céges bulit is tartanak, derül ki körképünkből.

Szabó Judit

A Zalaiparker Zrt. dolgozói gesztusértékű ajándékot kapnak év végén, a cég helyzete ugyanis sem tizenharmadik havi fizetés, sem különféle béren kívüli juttatások biztosítását nem teszi lehetővé. Virág József vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy alulról a kínaiak, felülről a multik szorításában végzik kereskedelmi tevékenységüket, amely visszaszorult az utóbbi időben, s az ingatlanhasznosítás lépett a helyébe. Év végén bezárnak három nagykanizsai üzletet, ezzel száz alá csökken a hajdan ezerfős vállalat létszáma. Ebben a helyzetben nem tudják extra juttatásokban részesíteni a dolgozókat.

- Korábban a kereskedelmi dolgozók a forgalom után mozgóbért kaptak, de ezt is felemésztették az utóbbiévek miminálbér-emelései - mondta Virág József.

A Zalaiparkernél alapítványi segítséggel támogatják azoknak az alkalmazottaknak a sportolását, kikapcsolódását (például színházbérlet vásárlását), akik igényt tartanak erre, de a lehetőségek szűkösek. Ami az év végi rendezvényeket illeti, ennél a cégnél még tartanak nyugdíjas-találkozókat, a vezetőknek és középvezetőknek pedig januárban köszönik meg az egész éves munkát egy összejövetelen.

A felnőttképzéssel foglalkozó, finn tulajdonú Perfekt Zrt.-nél nagy karácsonyi bulit tartottak, az ország különböző pontjain dolgozó munkatársakat Budapesten látták vendégül egy jó hangulatú partin. Devecserné Óvári Ibolya, a cég megyei igazgatója elmondta, hogy idén először oklevelet és arany kitűzőt kaptak a zrt. legrégibb dolgozói. Karácsonyi ajándékot mindenki átvehetett, de tizenharmadik havi fizetést senki sem. A cégnél kőkemény érdekeltségi rendszer van, a teljesítmény alapján januárban kap jutalmat, aki jól dolgozott.

Az önkormányzati szférában a törvényi előírások szerint jutalmazzák a munkatársakat, figyelembe véve a település anyagi helyzetét és a kollégák éves teljesítményét. A zalaegerszegi városházán dolgozók mintegy 15 százaléka kapott idén jutalmat, a zalalövői hivatalban viszont senki sem. Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző elmondta,a város alkalmazásában álló közalkalmazottak és köztisztviselők a 13. havi fizetés felét júliustól részletekben kapták meg, a másik felét pedig januárban utalják nekik, de ezen és a tövény szerint járó ruhapénzen kívül semmilyen más juttatásra nem telik. A hivatalban év végén, az utolsó munkanapon pezsgős koccintással köszönnek el a dolgozóktól, fogadást vagy zenés rendezvényt soha nem tartanak.

Megkérdeztünk egy önkormányzati tulajdonú céget is az év végi jutalmazásról és ünnepségekről. A zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft.-nél nem szokás karácsonyi vagy szilveszteri bulit tartani, a dolgozókat azonban év végén megjutalmazzák, de csak azokat, akiknek a munkájával elégedett a vezetés. Nagy András ügyvezető igazgató lapunknak elmondta: minden decemberben tartanak egy rendezvényt, melyen értékelik az évet, és külön elismeréssel jutalmazzák az év dolgozóját, aki ezúttal bruttó százezer forintot kapott. Tizenharmadik havi fizetés nincsen, azonban valamennyi dolgozó ötezer forint értékű ajándékutalványban részesült egységesen, a legkiemelkedőbben teljesítők pedig egy-másfél havi bérnek megfelelő jutalmat kaptak. Az ügyvezető pontos összegeket nem kívánt nyilvánosságra hozni, de hangsúlyozta, hogy a munkatársak jelentős részének minimálbérhez közelítő a fizetése. Az év végi jutalmazás nem általános, hanem a gazdasági társaság eredményességétől függ, és elsősorban teljesítményalapú.Teljesítményorientált a világ, támasztja alá a munkáltatók év végi jutalmazási gyakorlata.