Belföld

2007.10.18. 02:26

Megelőzni a tragédiákat

Nagykanizsa (sza) - A szabályok betartásán kívül a romló látási viszonyok mellett bizony nem árt, ha fokozottan vigyázunk, figyelünk, és ha kell, lassítunk - ez a tanulsága a közelmúltban történt két halálos balesetnek.

Szalabán Attila

- Sajnos szomorú tapasztalataink szerint sok az ittas biciklis, ráadásul mindig akadnak, akik a szabályokat mellőzve kivilágítatlanul, a bajokat tetézve sötét ruhában kerékpároznak - majdnem észrevehetetlenül belemosódva a sötétségbe. Nagyon figyelni kell tehát. Berke László jelezte: a biciklist szinte semmi sem védi, ezért nagy a valószínűsége, hogy súlyos, akár végzetes sérülést szenvednek egy gépjárművel való ütközés esetén. Emiatt a bajt meg kell előzni - erre valók a fényvisszaverő csíkok és prizmák, a lámpák. Az autósoknak is szolgált jó tanáccsal az alezredes. Mint mondta, ősszel könnyen előfordul, hogy nagyon rossz látási viszonyok között kell vezetni - a köd, a korai sötétedés, a szemet elvakító nap miatt.

Ilyenkor Berke László szerint azonnal lassítani kell, hogy legyen időnk reagálni, bármi bukkanjon fel váratlanul a kocsi előtt.

Ezek is érdekelhetik