Belföld

2007.10.26. 02:28

Az eljárás idejére függesztették fel

Becsehely - A helyi körjegyzőségben érintett két önkormányzat, a székhely község és Valkonya képviselő-testü- lete egy hete felfüggesztette állásából a hivatalt vezető Pintér Zoltánt.

Varga Andor

Ezért döntött úgy a falu polgármestere, Németh Géza, hogy a történtekről szerdán (a választások óta eltelt egy év eseményeiről szóló, már korábban összehívott, évi rendes falugyűlés keretében) tájékoztatja a szép számban összegyűlt embereket.

Az elhangzottak szerint egy papír-írószert forgalmazó cég számlái keltették fel az illetékesek figyelmét, s ezek alapján belső ellenőrzés kezdődött a hivatalban. A Mura-híd Letenye Többcélú Kistérségi Társulás szakemberei végezték el ezt, s jelentésük alapján a képviselő-testületek kötelezték Németh Gézát, hogy ismeretlen tettes ellen tegyen rendőrségi feljelentést. (Információink szerint ugyanebben a kérdésben elsőként egy magánszemély hasonló beadványa futott be a hatósághoz.)

Büntetőeljárás indult, s bár a pontos végösszeg egyelőre még nem ismert, biztosnak tűnik, hogy a két községet több millió forintos kár érte. A jegyző felfüggesztéséről egyébként a két képviselő-testület együttes és zárt ülése döntött október 18-án, a vizsgálóbiztos javaslatára, az eljárás idejére.

Az ügyben megkerestük az érintett papírkereskedőt, illetve természetesen Pintér Zoltánt is, ám a vizsgálat lezárásáig egyikük sem akart nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik