Belföld

2007.01.09. 03:27

Kár lenne megkurtítani a lakásokra jutó pénzt

Nagykanizsa - Az elmúlt esztendőben mintegy 60 millió forintot költött az önkormányzat a bérlakások, illetve egyéb ingatlanok felújítására. Bár az idei esztendő címjegyzékes munkáira még nem adta áldását a város vezetése, a tervekben mindenesetre a tavalyihoz hasonló összeg szerepel.

Zalai Hírlap

A legnagyobb összeget, mintegy 26 millió forintot az üres bérlakások felújítása tette ki, ugyanakkor a már menthetetlen ingatlanok szanálására is jutott pár millió forint.

- Az idei évre szintén 60 milliós kerettel számolunk, igaz, a közgyűlés még nem hagyta jóvá a címjegyzékes munkákat - mondta érdeklődésünkre Kámán László, az IKI vezetője. - A kötelező felújítási alap képzésén túl, idén további 8 milliót kell fordítanunk a panel-programban szereplő önkormányzati bérlakások után. Folytatni szeretnénk a bazárudvari lakások függőfolyosóinak megerősítését is, s az idei évben is 27 bérlakás felújítását vettük tervbe. Ezenkívül két jelentősebb épületegyüttes - az Eötvös tér 1-3. és az Erzsébet tér 12-13. - bontását is időszerű lenne elvégezni, ha az önkormányzat kezdeni szeretne valamit a belvárosi területekkel.

Kámán László jelezte: tisztában van vele, hogy az idei költségvetés elég szűkös lesz, ám véleménye szerint a címjegyzékes munkákra tervezett összeget kár lenne megkurtítani, hiszen ezeket a beruházásokat előbb vagy utóbb, de el kell végezni.

Mint azt lapunk megtudta: az önkormányzat - némi bevétel reményében - azt fontolgatja, hogy ismét értékesít pár száz bérlakást, ám ennek feltételeit még nem pontosították. A lakástörvény tavalyi változásai miatt egyébként nem lesz egyszerű piaci alapon értékesíteni a lakásokat, egyrészt elővásárlási jogot kell biztosítani a bérlőknek, másrészt az ingatlanok forgalmi értékéből kedvezményeket kell adni a bérlőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!