Belföld

2007.01.27. 03:26

Hétfőn reggel Volán-sztrájk lesz

Zalaegerszeg (hp) - Nem sikerült tegnap megállapodniuk a volános szakszervezeteknek és a munkaadói szövetségnek. A munkáltatók 5-8 százalék közötti aj ...

Hajdu Péter

Zalaegerszeg (hp) - Nem sikerült tegnap megállapodniuk a volános szakszervezeteknek és a munkaadói szövetségnek. A munkáltatók 5-8 százalék közötti ajánlatával szemben a szakszervezetek minimum 8 százalékos bérfejlesztést fogadtak volna el. Így 29-én hajnali 4-től reggel 8-ig sztrájk lesz 9-10 volántársaságnál, köztük a Zala Volánnál. Zalában sztrájk esetére egy minimumszolgáltatásban egyeztek meg. Ez azt jelenti, hogy a megyét elhagyó távolsági járatok közlekedni fognak. A többi helyközi járat közül csak azok közlekednek, amelyek 5 óra 30-ig beérkeznek Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Keszthelyre, Lentibe és Zalaszentgrótra. A 6 óra előtt induló helyi járatok egységesen 5 óra 30 perckor tesznek egy fordulót, és leállnak. A Zala Volánnál elmondták, a részletesebb sztrájkmenetrendet kiteszik a váróhelyeken, buszokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!