Belföld

2007.01.24. 03:26

Hangulatkeltés és kísérlet

Zalaegerszeg (vézsé) - A most zajló, pártfinanszírozási ügyeket is érintő ötpárti tárgyalások során az MSZP ismét kísérletet tesz arra, hogy megszüntesse az országgyűlési képviselők költségtérítésével kapcsolatos visszásságokat.

Virrasztó Zsolt

Göndör István elismerte ugyanakkor, hogy vannak még vitatható elemei a költségtérítés rendszerének. Bár szerették volna elérni például azt, hogy szankcionálni lehessen a képviselői hiányzást, valamint azt is, hogy számla vagy albérleti szerződés fejében kaphassanak csak lakhatási támogatást a törvényhozók, nem sikerült módosítani az erre vonatkozó rendelkezéseket, hiszen ehhez kétharmados többség kellett volna.

A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: szeretnének e vitatható ügyekben is eredményt elérni, éppen ezért tavasszal az MSZP újabb kísérletet tesz a képviselők jogállásáról szóló törvény módosítására. Arra a kérdésünkre viszont, hogy sikerül-e, azt válaszolta, nem lát rá esélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!