Belföld

2007.01.29. 03:28

Csúszik a kezdés

Zalaegerszeg - 2007. február elsejétől megváltozik a zalaegerszegi nagyposta nyitvatartási ideje, ugyanis a jövő hét közepétől fél 8 helyett 8 órától fogadják majd az ügyfeleket.

Varga Lívia

Az átszervezésnek senki nem örül, hiszen a félórás csúszás nagyban megnehezíti majd munkájukat. A városon kívül és a postától messze dolgozóknak a munkahelyükre való eljutás is problémát okoz a jövőben, hiszen 8 óra után már ritkábban közlekednek a járatok, így az eddiginél sokkal később érkeznek meg a küldemények.

A megrövidült nyitvatartási időt a cégvezetők is felháborodással vették tudomásul, velük ugyanis a posta nem egyeztetett a változtatásokról.

Nemes Margit, a megyeszékhelyi 1. számú posta hivatalvezetője így nyilatkozott lapunknak:

- Mindkét eset előfordult már a zalaegerszegi posta történetében, tehát nyitottunk már nyolckor és fél órával korábban is. Ez utóbbit azért rendelték el hét-nyolc évvel ezelőtt, hogy a dolgozók munkakezdés előtt el tudják intézni postai ügyeiket. Időnként kihasznált volt ez az időszak, időnként nem, de véleményem szerint a változás legfőbb oka mégis az, hogy a központ egységesíti a postahivatalok tevékenységét, így nyitvatartási idejüket is. Tehát a jövőben az összes nagyposta 8-kor nyit majd.

Mivel központi intézkedésről van szó, megkérdeztük az okokról Szalóki Csabát, a Magyar Posta Zrt. Nyugat-magyarországi Területi Igazgatóságának hálózatüzemeltetési igazgatóhelyettesét is.

- Megnéztük, mekkora a forgalom a különböző időszakokban a postán, és azt láttuk, hogy az ügyfelek számához képest aránytalanul magas erőforrásokkal kellett rendelkezésre állnunk fél 8 és 8 óra között. Így választhattunk: délután vagy reggel csökkentjük fél órával a nyitva tartást. Mi ez utóbbi mellett döntöttünk. Más lehetőség nem volt, ugyanis a postaforgalomhoz mérten kategorizáltuk a maximális nyitvatartási időt, ami a megyeszékhelyen legfeljebb 11 óra lehet, 11 és fél viszont már nem.

Miután elmeséltük a reggeli, posta előtt szerzett tapasztalatainkat, és tolmácsoltuk, hogy a változás milyen problémákat és fennakadásokat okoz az intézmények és kézbesítőik munkájában, az igazgatóhelyettes így reagált:

- Én úgy gondolom, hogy a cégeknél is 8 órakor van munkakezdés, tehát azoknak a kézbesítő hivatalsegéd partnereknek, akik hozzánk jönnek a küldeményekért, a munkaidejük ugyanúgy 8-kor kezdődik, mint más hivatalokban. Mi ehhez igazítottuk a nyitvatartási időnket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!