Belföld

2006.09.13. 02:28

A sípszó és pfujolás a kampány eszköze

Zalaegerszeg, Nagykanizsa (ag, pa) - Ez alkalommal arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak olvasóink a választási kampánygyűlések sípoló, pfujoló csapataihoz?

nincs nev

- Nagyon durvának tartom a kampány hangnemét - vélekedett a zalaegerszegi Horváth László. - Mindkét oldal hibáztatható ezért, de a Fidesz nagyon elgaloppírozta magát.

- Amúgy ők eddig is gyakrabban nyúltak a botránypolitizáláshoz - mondta. Arra a kérdésre, hogy spontán tiltakozásokról van-e szó, így felelt: - Szervezetten csinálják, piros lapokkal, sípokkal felkészülten érkeznek. Ráadásul sok helyen ugyanazok hangoskodnak, kísérik a kormányfőt a rendezvényekre. Nem szolgálja ez az ország érdekeit. Gyakran a minél rosszabb, annál jobb elve érvényesül, ezért aztán mindenben akadályozzák egymást - mondta.

Durvának minősítette a kampány hangját az a fiatal nő, aki állítása szerint maga is részt vesz a választási küzdelmekben. Mint mondta, téved az, aki azt hiszi, hangoskodásokkal, botrányokkal az ingadozókat maguk mellé tudják állítani a pártok, illetve politikusok. Inkább a kiábrándultságot növelik.

- Békére lenne szükség ebben az országban és megértésre- fogalmazott Katona Gyuláné Alsónemesapátiból.

- Szerintem nem vezet eredményre, senkit nem lehet meggyőzni, ha füttyel, pfujolással próbálják belefojtani a szót a másikba. Csak a háborúskodást szítják vele, abból pedig elege van az országnak - vélekedett és hozzátette, elmegy szavazni, eddig minden választáson részt vett.

- Szerintem nagyon csúnya dolog, amit a miniszterelnökkel művelnek - szögezte le a nyugdíjas Szabó Sándorné. - Meggyőződésem, hogy Gyurcsány Ferenc szeretné rendbe tenni az ország dolgait, ez pedig nem megy megszorítások nélkül. Jóllehet nem ezt ígérték, de a rendszerváltás óta, melyik kormány tudta teljesíteni azt, amit a kampány során mondott? A kiabálások, füttykoncertek ráadásul szervezett formában történnek, szerintem kétség sem férhet hozzá, hogy e mögött az ellenzék van. Ez a fajta lejárató hadjárat a Fidesz stratégiája, ezt már korábban is bizonyították.

- A Gyurcsány ne csodálkozzon, hogy ezt kapja az emberektől, hazudott az országnak, átverte a választókat - fogalmazott Szemenyei Nagy Tibor. - Egyébként ennél nagyobb pofátlanságot még egy kormánypárt sem csinált, az MSZP homlokegyenest mást ígért a kampányban, mint amit most mond. Az meg egyenesen nevetséges, hogy a miniszterelnök kifütyüléséért is a Fideszt teszik felelőssé. Az MSZP most ugyanazt teszi, mint elődpártja az elmúlt 60 évben, kerestek egy ellenségképet, s azt szajkózzák, hogy minden rossz Orbán Viktor és a Fidesz miatt van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!