Belföld

2006.07.19. 02:27

Többen azt remélték, hogy nem írja alá

Nagykanizsa (kv) - Volt, aki helyeselte, de a többség egyátalán nem örült, hogy Sólyom László köztársasági elnök hétfőn aláírta a pénzügyi megszorításokat szolgáló törvénymódosításokat - legalábbis rögtönzött közvélemény-kutatásunk szerint.

Mórocz Zsolt

Nagykanizsán tegnap délelőtt kérdeztük meg a járókelőktől mi a véleményük arról, hogy a köztársasági elnök aláírta az Országgyűlés által múlt héten elfogadott, az államháztartás stabilizálására hivatott törvényeket.- Nem helyeslem, hogy Sólyom László aláírta a megszorításokat célzó törvényeket, mert ezek várhatóan az életszínvonal drasztikus csökkenéséhez vezetnek - vélekedett Böjti Balázsné, kanizsai óvónő. - Nekünk, mai ötveneseknek hiába mondják, hogy évek múlva minden jobb lesz, mert eddig is ezt ígérték, s csak nem lett belőle semmi. Ettől a kormánytól egyébként sem remélem a sorsunk jobbra fordulását. Szerintem a fiataloknak és az időseknek is olyan színvonalon kellene élni, hogy munkájuk révén módjuk legyen évente elutazni valahová kikapcsolódni, a családoknak néha étteremben vacsorázni, s a turkáló helyett rendes üzletekből öltözködni. Nos, ez az, ami most csak álom. Ezzel szöges ellentétben áll Szigeti Antal véleménye, aki szerint a köztársasági elnök helyesen cselekedett.- Sólyom László mérlegelte a költségvetés helyzetét, s tekintettel volt a magyar gazdaságpoltika nemzetközi megítélésére is, amikor szignózta az államháztartás hiányát csökkentő törvényeket - fogalmazott a kanizsai nyugdíjas férfi, aki szerint olyan adósságokkal, amit ez az ország felhalmozott, nem lehet előbbre jutni. - Az biztos, hogy a jelenlegi helyzet nem túl rózsás, éppen ezért mindenkinek tudomásul kell venni, hogy a nadrágszíjat meg kell húzni. Sólyom Lászlót tisztelem azért, hogy ilyen döntést felvállalt, s nem hagyta magát befolyásolni. - A Gyurcsány-kormány intézkedései felháborítanak, és az sem tetszik, hogy Sólyom László statisztál ezekhez - közölte a 21 éves Orsós Norbert, aki éppen egy autóbalesetből lábadozik, így táppénzen van. - Beleznán élek a szüleimmel, s el sem tudom képzelni, hogy a mai világot jellemző bizonytalanságban családot alapítsak, hiszen így is alig jövök ki a fizetésemből.A kanizsai BM-nyugdíjas, Tóth József sem örült, hogy Sólyom László aláírta az ominózus törvényeket.- A megszorítások elsősorban az átlagembereket, az egyéni vállalkozókat, bt.-ket és kft.-ket hozzák nehéz helyzetbe. A gazdálkodásuk ellehetetlenítése ahhoz vezet, hogy még többen kerülnek az utcára - mondta. - Nem a becsületesen dolgozó magyarokat kellene sújtani, a multikhoz kellene hozzányúlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!