Belföld

2006.07.26. 10:07

Helybe hozott szakmai segítség

<div align="justify"><strong>Csepreg (ni) – A megye </strong><strong>településein tizennyolc </strong><strong>falugazdász várja a segítségre </strong><strong>szoruló gazdálkodókat. </strong><strong>Mi Varsányi László </strong><strong>fogadóóráján jártunk.</strong></div>

nincs nev

A csepregi polgármesteri hivatalban Varsányi László falugazdász várja hétről hétre a gazdálkodókat. A falugazdászként 1994 óta tevékenykedő agrárszakemberhez 14 település – köztük Bük, Csepreg, Horvátzsidány, Sajtoskál, Simaság – tartozik. Varsányi László is túl van már a munka nehezén: az ő „felségterületén” tevékenykedő 350 regisztrált termelő közül mintegy háromszázan igényeltek területalapú támogatást, ők a május 15-ei határidőig be is nyújtották a szükséges dokumentumokat. 

Ám ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhet a karosszékében, hisz akárcsak a földeken, az íróasztalnál is akad még munka bőven. A legtöbben most az anyaállat utáni támogatás felől érdeklődnek, az ezzel kapcsolatos papírokat július 31-éig kell benyújtaniuk az állattartóknak. 
A másik „slágertéma” a mezőgazdasági területek erdősítése: a gazdák a telepítéshez, az ápoláshoz és a kieső jövedelem pótlásához is kaphatnak támogatást. 

Varsányi László úgy érzékeli, hogy a gazdák az idén már rutinosabban boldogulnak a támogatások igényléséhez szükséges űrlapokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!