Belföld

2006.07.08. 02:28

Biztonságos utak városban és falvak között, kerékpárosoknak

Zalaegerszeg (ag, szj) - A kerékpárosok biztonságát szolgáló utakat adtak át tegnap délelőtt. A megyeszékhelyen, valamint Zalalövő és Bagod között 14 kilométernyi aszfaltcsíkot vehettek birtokba.

Mórocz Zsolt

Zalaegerszeg (ag, szj) - A kerékpárosok biztonságát szolgáló utakat adtak át tegnap délelőtt. A megyeszékhelyen, valamint Zalalövő és Bagod között 14 kilométernyi aszfaltcsíkot vehettek birtokba. Zalacsében, a vasútállomáson a környékbeli gyerekeknek tartottak kerékpáros vetélkedőt az ünnepélyes átadás előtt. A régi vágányok helyén húzódó 12 kilométeres, Zalalövőtől Bagodig tartó aszfaltcsík része az Oberwarth-Kis-Balaton kerékpárútnak. Mint ilyet, 50 százalékos uniós támogatással építették meg. A Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Társaság beruházásában a kerékpárutat a Strabag Zrt. építette meg, közel 160 millió forintos nettó költséggel, két és fél hónap alatt. Zalaegerszegen tegnap avatták fel az önkormányzati beruházásban megvalósult Platán sori és Vizsla parki bicikliutat, melyek elkészültével 6,3 kilométer hosszúra nőtt a város kerékpárút-hálózata. A 2,2 kilométeres utat a zalalövőihez hasonlóan a Strabag Zrt. készítette. A 82 millió forintos beruházás ünnepélyes avatására két keréken érkeztek a városvezetők. Dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta a kerékpárút-építések folytatódnak. - Még ebben a hónapban átadunk egy 2 kilométeres szakaszt a Posta úton, és nagyon jól halad a Zrínyi úti kerékpárút kialakítása is. Célunk, hogy kerékpározhatóvá tegyük a várost kelet-nyugati és észak-déli irányban. A Zalalövő és Bagod közötti szakaszt folytatni szeretnénk a Zalaegerszegen hamarosan felszabaduló vasúti töltésen. A belvárosban, a Szchenyi téren és a Kossuth utcán ugyancsak építünk bicikliutat a közműcseréket követően.Fotó Melles Ferenc Zalaegerszeg (ag, szj) - A kerékpárosok biztonságát szolgáló utakat adtak át tegnap délelőtt. A megyeszékhelyen, valamint Zalalövő és Bagod között 14 kilométernyi aszfaltcsíkot vehettek birtokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!