Belezna

2017.04.23. 16:25

A kemence melege mindenkié

Első alkalommal rendeztük meg Beleznán hagyományteremtő jelleggel az Új Kenyér Ünnepet, amely elnyerte a község minden lakójának tetszését.

Arany Horváth Zsuzsa

A vendégeket Bődör István polgármester úr köszöntötte, majd beszédet mondott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár is. Az erre az alkalomra épített kemencét Fliszár Károly főesperes áldotta meg. E napon díszpolgári címet vehetett át Pécsi József, aki 16 évig állt Belezna élén. Elismerést kapott dr. Bicsák Eszter jegyző, továbbá Makárné Bognár Györgyi, Magyar Bernadett, Szepesi-Jámbor Zsuzsanna és Gergelics Orsolya. A kemence a beleznai közösségnek készült, tehát bárki használhatja ünnepi, családi összejövetelekhez, rétes, kenyér vagy éppen pecsenye sütéséhez. A vendégek jó hangulatáról színes kulturális programok gondoskodtak, valamint a helyben elkészített vacsora mellé a falu minden lakosa fogyaszthatott a frissen elkészített "falu kenyeréből". A nap zárásaként a jelen lévők harmincperces tűzijátékot is láthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!