Becsvölgye

2015.06.29. 14:05

Feloszlatta magát a testület, választás lesz majd a faluban

Becsvölgye – Feloszlatta magát Becsvölgye képviselő-testülete. Várhatóan ezen a héten születik döntés az időközi választás időpontjáról.

Szabó Judit

Becsvölgye önkormányzata rendkívüli ülést tartott szerdán, melyen egyhangú döntés született a képviselő-testület feloszlatásáról.

A 2014 őszén tartott önkormányzati választáson új polgármesternek szavazott bizalmat a lakosság, Kovács Gyulánénak, aki mindössze egy szavazattal győzte le riválisát. Öttagú képviselő-testület alakult, amelynek a működése nem volt zökkenőmentes már kezdettől fogva. Kovács Gyuláné úgy érezte – amint lapunknak tegnap elmondta –, hogy három képviselő folyamatosan akadályozza a munkáját.

– Megválasztásom napjától mást sem hallottam, minthogy ebből feloszlatás lesz. Egy idő után ezek a hangok elcsendesedtek, akkortól azt a taktikát választották ezek a képviselők, hogy folyton leszavazták az előterjesztéseket – mondta a polgármester. Hozzátette: a konfliktus akkor csúcsosodott ki, amikor ő a hivatal átvilágítását kezdeményezte.

A testület önfeloszlatását Szanati István becsvölgyei alpolgármester kezdeményezte, tájékoztatott Fazekas István, a Teskándi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője. Bicsák Richárd képviselő, aki szintén támogatta az önfeloszlatást, lapunknak úgy fogalmazott: nem tudtak együtt dolgozni, nem értették meg egymást a képviselő-testületben. Szerinte akkor vált tarthatatlanná a helyzet, amikor az elköltöző háziorvos helyettesítése került napirendre. Bicsák Richárd közölte, a testületi többség azt akarta, hogy a csonkahegyháti orvost bízzák meg a feladattal, míg a polgármester – ahogy fogalmazott – a testület háta mögött szerződést kötött a zalabaksai orvossal. A megállapodást a kustánszegi polgármesterrel együtt írta alá Kovács Gyuláné (a két falu közösen biztosítja a háziorvosi ellátást). Szanati István becsvölgyei alpolgármester is az orvoskérdést említette utolsó cseppként a pohárban, hozzátéve: a polgármesternek  egyéni akciói voltak, nem tudtak együtt dolgozni.

Kovács Gyuláné hangsúlyozta: ő szabályszerűen járt el, a cél az ellátás biztosítása volt. Közölte: szerdán ő is megszavazta a testület feloszlatását, hogy „legyen vége az áldatlan állapotnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!