Becsvölgye

2016.12.16. 07:23

Élménytúráztak

Becsvölgye - December 11-én, advent idején, Száncsengő élménytúrát terveztünk a falunkban. Becsvölgyét hét településrész alkotja. Ebből a 12 kilométeres túrán hatot bejártunk.

Civil Tudósítónktól

Igazi élmény volt! Rátaláltunk a vargaszegi tetőn arra a pontra ,ahonnan a kilátás páratlan a környező településekre és Becsvölgye más területeire. Azonnal megfogalmazódott, hogy ezt a látványt és fenséges érzést megmutatjuk másoknak és egy további közös program helyszíne lesz.

Az biztos, hogy felülemelkedtünk a falunk és saját magunk hétköznapi gondjain.

Bejárták Becsvölgye hat településrészét a 12 kilométer alatt
Fotó: Magai Ágota

Ma már kevés ember fordul meg Gödör-hegyen és Kereseszeg falurészben.

A megközelítés nehézségei és az emberek felgyorsult életmódja egyre távolabbra tolta a falu aktív részeitől.

A túrázók csapata hosszan elidőzött ezen az úton. Élmény volt jó és kevésbé jó értelemben. Felidéztük falunk ezen részeinek történelmét. Honnan és miért költöztek ide emberek és miért lakatlan ma. Mi történt itt?

A hátrahagyott falumúzeumot a legnagyobb tisztelettel, csendben végigjártuk. Kereseszeg történetét feldolgozó Farkas János egy helyen azt írta, hogy amennyi idő kellett ahhoz, hogy elnéptelenedjen, talán annyi kell ahhoz is, hogy itt újból élet legyen.

Magai Ágota


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!