Becsehely

2016.07.20. 12:00

Vidám tábori hangulat

Becsehely – A településen élő gyermekeknek szervezett tábort a helyi önkormányzat. A kétszer egy hetes turnus keretében közel 50 fiatal vesz részt a foglalkozásokon, közösségi programokon.

Pásztor András

Mint azt Németh Géza polgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat pályázatot nyújtott be a nyári tábor megrendezéséhez.

– Az elnyert támogatásból kétszer egy hetes tábort tudunk szervezni a gyerekeknek, akik közt több hátrányos helyzetű fiatal is van – árulta el a polgármester, aki hozzátette: a napi négyszeri étkezés mellett, az életkori sajátosságokhoz igazodó programokat is szerveznek a fiataloknak.

A diákok kedden éppen a közeli szőlőhegyre kirándultak, ahol egész nap a szabadban lehettek
Fotó: Szakony Attila

A tábor kis lakói kedden éppen a becsehelyi szőlőhegyen kirándultak, a bográcsban készült ebédet követően a kilátóhoz túráztak a gyerekek.

– A tábori programok a közösségépítés, a természeti értékek megismerése, az egészséges életmódra való nevelés, a sport és a kézművesség jegyében zajlanak – mondta Bölczné Tóth Anita táborvezető. – Ehhez igazodva csapatépítő játékok, interaktív csillagászati előadás, agyagozás-korongozás, népi ételek készítése is szerepel a heti programban, de természetesen a fürdőzés sem maradhat el, a letenyei strand remek szórakozást ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!