Becsehely

2016.09.18. 18:59

Fénykereszt a becsehelyi hegyen

Vasárnap szentmise keretében áldották meg a becsehelyi hegyen a Molnár család által tavaly év végén emeltetett 7,38 méter magas fénykeresztet.

Mirkó Imre

A helybeli vállalkozó Molnár Zoltán és felesége rendszeres résztvevői a medjugorjei zarándoklatoknak, a kereszt állításának ötlete ott fogant meg. A hegyi birtokuk közelében egy tíz tulajdonos által birtokolt területet vásároltak meg és oda állíttatták fel a Plander László építész tervei alapján készült fénykeresztet, ami tavaly karácsonykor már világított is.


Molnár Zoltánné a keresztet állító család részéről szólt az előzményekről
Fotó: Mirkó Imre

A kereszt talapzatának tetejébe négy követ építettek be, amelyeket a Molnár család a szentföldi zarándoklatukról hozott. A kereszt magassága 7,38 méter, mivel a Golgota hegyén 738 méter magasan áll Krisztus keresztje. Színeinek jelentése: az észak-déli irányba mutató oldalon a fehér szín a feltámadást, míg a kelet-nyugati irányba mutató kék szín a Szűzanya iránti tiszteletet jelképezi.

A fénykeresztet mintegy félezer hívő, számos meghívott katolikus pap jelenlétében a Molnár család zarándoklatából származó Jordán vizével Fazakas Zoltán Márton, a premontrei rend csornai apátja ünnepélyes szentmise keretén belül áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!