Becsehely

2016.07.28. 13:49

A műfüves focipálya mellett, a háziorvos szolgálati lakását is most építik a faluban

Becsehely – A múlt héten még csak félkész állapotban volt, szombaton viszont ki is próbálhatják az iskola udvarán épült műfüves focipályát a diákok és a felnőttek.

Pásztor András

Mint azt Németh Géza polgármester elmondta: az önkormányzat még tavaly év végén nyújtott be pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetséghez egy műfüves sportpálya kialakítására.

– Az új létesítmény a régi aszfaltos pálya helyén épül, a kivitelező cég alig egy hónap alatt végzett a munkálatokkal – árulta el a polgármester, aki hozzátette: a beruházás 34 millió forintba került, amiből az önkormányzat 8 millió forintot önerőként finanszírozott. – A pálya műszaki átadására július 29-én, azaz pénteken kerül sor, s reményeink szerint a szombati falunapon már ki is próbálhatják a falu focikedvelő lakói az új pályát.

Márton Gábor (balról) Bálint József, a kivitelező cég munkatársai pár napja még a palánkokat tette a helyére

Németh Gáza elárulta továbbá, hogy a műfüves pálya mellett, egy új lakást is építtet az önkormányzat, amit a település háziorvosa vehet majd birtokba.

– A kivitelezés költségei elérik a 20 millió forintot, amit teljes egészében saját forrásból fedez az önkormányzat – árulta el a polgármester, aki hangsúlyozta: az új épület 100 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik, ugyanakkor – a felhasznált anyagok és technológiák miatt – alacsony rezsiköltséggel bír majd a ház fenntartása. – A kistelepülések egyre nehezebben találnak háziorvost, ezért tavaly – mikor megüresedett a praxis – úgy döntött a falu vezetősége, hogy egy szolgálati lakást is biztosítunk az orvosnak – mondta Németh Géza.

Címkék#Becsehely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!