Balatongyörök

2015.07.30. 18:42

Rekorderek lettek - jelelték a híres slágert

Balatongyörök - 268 fiatal adta elő jelnyelven a népszerű énekes, Bruno Mars Count on me című dalát. Ezzel magyar rekordot állítottak fel.

Keszey Ágnes

A magyar és külföldi gyerekek részvételével zajló Funside tábor résztvevői tavaly már felállítottak egy rekordot: akkor poharakkal adtak elő egy koreográfiát. Idén a barátság fontosságáról szóló slágerrel lettek rekorderek. Az egyik tehetségkutató verseny döntőse, Horányi Juli énekelte a dalt, melyet a gyerekek jelnyelven adtak elő.

Hétfőn kezdték a dal jelnyelvi változatának megtanulását, s csütörtökön már elő is adták a dalt, mellyel felállították a rekordot a táborban résztvevő 7 és 17 év közötti gyerekek és a rájuk ügyelő tanárok. Fotó: Keszey Ágnes

- Ez a dal a barátságról és az egymással való törődésről szól. Arra gondoltunk, hogy ezt nagyon jól kifejezi, ha jelnyelven adjuk elő. Nagyon fontos, hogy a gyerekek számára megmutassuk, hogy vannak olyanok, akik teljesen másként élik meg azokat a mindennapos dolgokat, amelyeket mi alapvetőnek gondolunk. Ebbe maguktól nem feltétlenül gondolnak bele, de ha magtaláljuk a módját kicsit játékos módon , hogy erre ráirányítsuk a figyelmet, akkor sikerül olyat mutatnunk, amelyen elgondolkoznak, s máshogy néznek majd azokra az emberekre, akik máshogy élik meg a mindennapokat - szólt a célokról Kittka András főszervező

A dal egyes szakaszait kis csoportok adták elő, a refrént pedig közösen jelelték el.

- Az egy helyen, egyszerre, legtöbb ember által nemzetközi jelnyelven előadott dal hazai rekordját állította fel a 268 résztvevő - mondta Sebestyén István, magyar rekordok regisztrátora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!