Balatongyörök

2017.07.14. 14:32

Csütörtöki jazzestek Balatongyörökön

BALATONGYÖRÖK - Idén megújult a Jazzfiesta, de változatlanul minden héten nyáresti, szabadtéri, ingyenes koncertekre várják a műfaj rajongóit.

Keszey Ágnes

Ha csütörtök, akkor Jazzfiesta! mottóval e héttől minden hét negyedik napjának estéjén neves fellépők szórakoztatják a közönséget a Balaton-parton. Idén, a programsorozat kilencedik esztendejében újdonságként tematikus estek lesznek.

– Továbbra is a népszerű jazz műfajokat szeretnénk a közönségnek tálalni, mindenkinek, aki szereti a jó, igényes élő zenét- hangsúlyozta Varga Endre főszervező.

A nyitóest a tenorszaxofonosoké volt: elsőként szólistaként Elek István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szaxofon professzora játszott klasszikusabb stílusban, majd Albert Zoltán lépett fel a smooth jazzt előadó Zolbert zenekarával. S a jazzestek hétről-hétre folytatódnak.

– A következő csütörtökön Borfesztivál is lesz, akkor a Happy Dixieland lép fel, utána fiatal tehetségek következnek: az O’Bridge, azaz Óhídi Levente és csapata, valamint a Keszthelyi Jazz Műhely és meglepetés vendégek. Utána a hölgyek lesznek a főszerepben: két fiatal szólistával a frontvonalban: Pozsár Eszter és zenekara, valamint a Jazztinations lép fel Kőrösi Anna énekessel.   Lesz blues estünk is, a Stoni Blue Unit trióval és a Blues B.R.others show-val,  nagyon szereti a közönség ezt a műfajt – sorolta a szervező a kínálatot.

A Jazzfiesta záróestje pedig augusztus 18-án lesz (ez kivételesen pénteki napra esik) a németországi Bossa&More, valamint Malek Andrea és Happy Dixieland Band lép majd fel. A programok mindig 20 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!