Bak

2013.12.15. 16:11

Három nemzetiség közös kulturális ünnepe volt

Bakon, a Göcsej Kapuja ÁMK-ban tartották meg vasárnap a Zala Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottsága által szervezett nemzetiségi napot.

Hajdu Péter

A magyar és nemzetiségi - cigány, német, horvát - himnuszok elhangzása után az iskola tornatermében felállított színpadon elsőként Molnár Károly polgármester köszöntötte a vendégeket a tizenegyedik alkalommal megtartott megyei nemzetiségi napon. Beszédében a nyelvek sokféleségéről és együttélésük fontosságáról szólt.

 

Őt követően Vajda László, a Zala Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottságának elnöke mondott beszédet. Közölte, a nemzetiségi nap az a rendezvény, amire büszke, mert be tudták bizonyítani, hogy a megyében a három nemzetiség tud együtt gondolkodni, tud együtt alkotni és együtt ünnepelni.

Ezt követően elismerést kaptak, okleveleket és jutalmakat vehettek át a nemzetiségi szervezetek munkájában segítő, aktív személyek, majd végül német, horvát és cigány nemzetiségű kulturális csoportok adtak műsort a megjelenteknek.

Címkék#Bak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!