Bagod

2017.03.07. 19:57

Növelnék a taglétszámot, gyarapítanák a munkával töltött órákat

Bagod - Sikeres évről adott számot a minap megtartott közgyűlésén a Bagodi Polgárőr Egyesület. A civil szervezet tagjai az összejövetelen egyúttal meghatározták az ez évre szóló terveiket is.

Fincza Zsuzsa

Mint Darvas Tündétől, a polgárőr egyesület gazdasági vezetőjétől megtudtuk, a 2003-ban alakult, és jelenleg 49 taggal működő közösség tavaly a település közbiztonságának erősítése és a bűnmegelőzés érdekében 3628 órát töltött szolgálatban. Az egyesület berkeiben öt falubeli középiskolás diák végez közösségi szolgálatot, segítve a szervezet karitatív és környezetvédő tevékenységét. A bagodi polgárőrök bűnmegelőző munkájuk során együttműködnek a helyi rendőrökkel és kiváló a kapcsolatuk az önkormányzattal is. Bár nem veti fel az egyesületet a pénz, takarékos gazdálkodás mellett futotta kisebb beruházásokra, eszközeik gyarapítására is. Az idei költségvetésük is kissé szűkös, de igyekeznek a keretei között jól gazdálkodni.

A 2017-es évre meghatározott feladataik élén a taglétszám emelése szerepel, tervezik, hogy több órát töltenek szolgálatban, és emellett a kiemelt bűnmegelőzési program keretében széleskörű felvilágosító munkával szeretnék megóvni a falu lakosságát, attól, hogy az egyre agresszívebb csalók, besurranók és egyéb tolvaj zsiványok áldozatává váljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!