Bagod

2016.12.27. 20:20

A falu 770 éves lesz

Bagod - Az önkormányzat karácsony előtt idén is megemlékezett a falu 60. életévüket betöltött lakóiról.

Civil Tudósítónktól

Az ünnepelteket személyre szóló meghívóval invitálták az általános iskola tornatermébe, ahol a diákok karácsonyi műsora, ebéd, szaloncukor és zene várta őket.

Sipos Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta: különleges az esemény azért is, mert most indítják útjára a falu 2017-es jubileumi évét, ugyanis jövőre lesz 770 éve a település első írásos említésének (Wythenyed). Ráadásul a jelenlegi, Bagod nevet 40 éve viseli a falu. Már több jubileumi rendezvény szervezését megkezdték, és a kikapcsolódás mellett ezek legfőbb célja lesz, hogy a lakók közelebb kerüljenek egymáshoz.

A bagodi iskolások fellépése is az ünnepi program része volt Fotó: Kovács Gyula

A jelenlévők tekinthették meg először a nyár végére befejezett, Bagodot bemutató rövidfilmet, mely már elérhető a falu honlapján.
A megyei közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre beszédében felhívta a figyelmet az idősek megbecsülésének fontosságára, majd egy csokor virággal és egy üveg borral köszöntötte a legidősebb női, illetve férfi vendéget.

Kovács Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!