Baba

2017.05.24. 11:19

Apanapló – Fagyi, büfé, ugrálóvár, aranyélet a tónál

– Apa, mikor megyünk vakációzni a Balatonra? – A hétvégén majd kimegyünk, ha jó idő lesz. Oké?

Pásztor András

– Hurrá! Imádok a Balatonon lenni, ott mindig tök szuper dolgokat lehet csinálni.

– Na, ne mondjad kisherceg. És mit szeretsz a Balatonon csinálni?

– Hát figyelj, apa! Elmondom. Már az nagyon jó, amikor megyünk az autóval, mert a kedvenc rap zenéim szólnak és az útról lehet látni a Badacsonyt, tudod azt a nagy hegyet, ami a Balaton másik oldalán van. Aztán azt is nagyon szeretem, hogy egész nap a parton lehetek, ahol van egy csomó játszótér és ha süt a napocska, akkor fürdeni is lehet a tóban. Tényleg apa, lehet már fürdeni a Balatonban?

– Szerintem várni kell egy hónapot, most még elég hideg a víz. De tudod mit? Ha ott leszünk, belelógatjuk a lábunkat.

– Oké apa, szeretem lógatni a lábam. Ahogy te is.

– Én???

– Igen. A Gyuri papa mindig azt mondja, hogy te csak lógatod a lábad a Balatonon és hogy a barátaid mihasznák. Tényleg, mit jelent az, hogy mihaszna?

– Azt jelenti, hogy nem csinál semmi hasznosat.

– Akkor a büfében sörözni nem hasznos?

– Hááát, nem kifejezetten, de a Gyuri papa csak ne beszéljen, ő egész nap ultizik.

– Apa, de az nagyon hasznos! A papa sokszor nyer és olyankor ad nekem „pénzet”. És a büfében azért is jó lenni, mert ott mindenféle finomságot lehet kapni, például hamburgert meg limonádét is. Azt hiszem, ha egyszer felnőtt leszek, nekem is lesz egy büfém. Nem olyan nehéz ám ott dolgozni, csak ki kell tölteni a sört és azt kell mondani, hogy „jó étvágyat kívánok”!

Pásztor Zalán – édesapja ölében – éppen lábat lógat a Balatonnál

– Nem azt, hogy egészségedre?

– Ja, azt is lehet mondani.

– Oké Zalán, én ezt mind értem, de szeretném, ha azt is elmondanád, hogy mindezek mellett miért szeretsz valójában a Balatonon lenni. Kérlek, mondj valamit, mert az olvasók most azt hiszik, hogy apa egész nap csak a büfében ücsörög...

– Na jó. Azért szeretek a Balatonon lenni, mert egész nap veled és anyával lehetek és nem kell mennem óvodába. És elmegyünk fagyizni és ugrálóvárazni és a játékteremben kipróbálhatom a szimulátort. És ott van még az Erzsi mama, aki süt palacsintát és lángost is. És jön hozzánk sok vendég, akik mindig megkérdezik tőlem: mi a helyzet kis Pásztor? Hát például ezért szeretek a Balatonon lenni. Érted már apa?

– Persze, hogy értem, de most sipirc aludni, mert holnap korán reggel indulunk.

– Oké, rácsapok a popsimra és már alszok is. Jó éjszakát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!