Baba

2009.03.17. 05:29

Apanapló - Sokat tudok a karúszóról és ráadásul kicsit sem félek

Lassan két éve annak, hogy Jankó először vitt el magával babaúszásra, s minden dicsekvés nélkül állíthatom, hogy jól haladok a tanulásban. Már nem félek, kicsit sem.

Varga Andor

Az első hónapokban úgy hordtam az usziba szombatonként alig három hónapos porontyomat, mint ha halálos veszedelem közepébe mennénk, s csak legendás önuralmam volt az oka, hogy az utolsó pillanatban nem fordultam mindig sarkon, hogy sikoltozva rohanjak vele hazáig. Persze ismételgettem magamban, hogy a vízbe fúlástól nem úgy óvhatjuk meg ivadékunkat, ha eltiltjuk a strandtól, hanem ha hozzásegítjük, hogy vízi jártasságot szerezzen  de ilyen helyzetekben az észérvek kevéssé számítanak. Fotó: Varga Zsuzsanna

Az első órákon félelmemben úgy szorítottam magamhoz, hogy szegény gyereknek az elégtelen vérkeringés miatt kékült-lilult keze-lába. Nagy pillanat volt, amikor ráébredtem, hogy kettőnk közül csak én félek, mert én tudom, hogy a vízbe bele lehet veszni, meg mert én vagyok a fóbiás, víziszonyos felnőtt, s mindketten többre mennénk, ha a helyzetből adódó élményekre koncentrálnánk. Ma már elképedek, hogy több foglalkozást sikerült száraz hajjal teljesítenem, mert annyira szugeráltam a majd én kimentem, ha baj van szent fogadalmamat, hogy oda lett a közös játék öröme. 

Mióta így hozzáférhetővé váltak számomra a tanfolyam mélyebb rétegei, megtanultam egy csomó mondókát és éneket, már tudom, hogyan lehet a húsos kezekre kíméletesen feltuszkolni a szűk karúszókat, 17 kilós utódom emelgetésétől fejlődtem vállban, sőt, attól sem esem kétségbe, ha a reggelre várt kaka csak az oktatás kellős közepén, az áteresztő képességéről híres úszó pelusba érkezik. 

És már nagyon várom a bölcsődés időket, vajon ott mit fogok tanulni!?


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!