Baba

2008.06.10. 10:17

Jázmin nyáron érkezik

Huszonötször lépett pályára a nemzeti együttesben, s egy gólt szerzett Izland ellen, idegenben. A Németországban légióskodó Lőw Zsolt a közelmúltban tért vissza a válogatottba. A nyáron születik kislánya, Jázmin.

Horog László

Újpesten kezdett futballozni, már tizenévesen felfigyeltek a fáradhatatlan baloldali védő, Lőw Zsolt tehetségére. Biztos pontja lett az Újpestnek, majd alig 23 évesen bemutatkozott a felnőtt válogatottban. Bár a meccset 2:0-ra elvesztettük a horvátok ellen, a kiválóan futballozó újoncnak szerződést kínált a német élvonalban szereplő Cottbus. Három évet húzott le az Energie együttesében, egyet az első, kettőt a második ligában, majd elfogadta a Hansa Rostock ajánlatát. Egy évet töltött az északi csapatnál, aztán két esztendeje úgy döntött, a harmadosztályba szerződik. 

Sokan megmosolyogták, ám ő pontosan tudta, mit cselekszik. A TSG Hoffenheim két év alatt két osztályt lépve immár Bundesliga 1-es klubnak vallhatja magát, a magyar hátvéd hathatós közreműködésével. A német elitliga küzdelmei augusztus 15-én kezdődnek, nem lesz könnyű dolga a hátvédnek. Neje, Andrea augusztus 23-án ad életet első gyermeküknek, Jázminnak. – Indul a Bundesliga, sőt, pár nappal később, augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen a válogatott Montenegróval találkozik. Remélem, az új kapitány, Erwin Koeman küld számomra meghívót. Úgy érzem, a görögök elleni mérkőzésen nem okoztam csalódást. A Lőw család számára tehát izgalmas napok következnek augusztusban. A 29 éves családfő szeretne a neje mellett lenni a szülésnél, Andrea Németországban, egy heidelbergi magánklinikán hozza világra a csöppséget. A névválasztás nem okozott különösebb gondot, úgy érzik, a Jázmin kedves, modern, ráadásul nem csak gyerekkorban, felnőttként is vállalható. – Amikor ez felmerült, mindketten bólintottunk a nejemmel, nem kutakodtunk tovább.

Fiú esetén több alternatíva kínálkozott. Hogy melyek, azt nem árulom el, majd legközelebb, ha fiam lesz...Lőw Zsolt elmondta, néhány év múlva szeretnének még egy gyermeket, lehetőleg fiút. Persze, ez még roppant távoli, ugyanis Jázminra is várni kell augusztus végéig. – Ha a csapattal edzőtáborozunk vagy nekem haza kell jönnöm a válogatotthoz, a nejem akkor sem marad egyedül, anyukája vagy az én anyukám vele lesz. Eddig is gyakran látogattak bennünket családtagok, barátok. Cottbusban és Rostockban nem élt együtt Andreával, szerelme Budapesten járt egyetemre – gyógyszerészként végzett –, havonta mindössze kétszer három napot töltött Németországban. A lakásokat azonban ő rendezte be, távollétében is ő volt a ház asszonya. Lőw legutóbbi állomáshelyére, Hoffenheimbe viszont már együtt költöztek.Olvassa el rovatunk korábbi cikkeit!

Nézze meg  a Gyermekszoba fotóit itt!

 Kattintson ide és lépjen be közösségi portálunk, az  ENTEO virtuális Gyermekszobájába!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!