Baba

2008.06.10. 09:59

Apanapló - És akkor Ülő Bika hirtelen Menő Manóvá változott!

Mindenki nyugtatott, hogy a gyerekek nem egyformák, az egyik szereti a focit, a másik érti a szerves kémiát, ráadásul nem egészş tizenöt hónaposan nem is késtünk még el vele, s majd meglátjuk, vissza is sírjuk még az időt, hogy a mi fiunk csak ül, legfeljebb mászik, mert az igazi bajok és megpróbáltatások a menéssel kezdődnek el.

Varga Andor

Szóval vigasztaltak és Jankót nézegetve beláttam néha magam is, ez a gyerek nem azért nem sétál még, mert fogyatékos, hanem mert ülni kényelmesebb (tiszta apja!); a lehetőség benne van, csak a megfelelő pillanatra vár. Ezzel együtt a lelkem mélyét végig marcangolta a kétely, lidérces, forgolódós éjszakán riadtam félálomra, melyben az orvos azt kérdezte tőlem mély felháborodással: Hát nem látták, hogy ez a gyerek nem tud menni...?! Másnap megnéztem újra (és újra), de csak azt láttam, hogy nem akar, a bútorok mellett felállt, araszolgatott, de vezetni nem hagyta magát, ha sétáltatni szerettük volna, rögtön letottyant és csak mosolygott. Legalább nem fáj neki  közelítettem a kérdést a pozitív oldalról. Azon az estén sem ígérte semmi a katartikus befejezést. Jancsi már fáradt volt, nyűgös kicsit, csak dünnyögött
és mert a telefon után kajtatott az asztalon, úgy ültem a szőnyegre olvasni, hogy ne férjen hozzá. Erőlködött, próbált odébb tolni, átmászni rajtam, aztán amikor sehogy sem sikerült, sarkon fordult és elsétált! Csak így, egyszerűen, prózai és hétköznapi módon, se tűzijáték, se fanfár. (Egyébként tiszta anyja, amikor olvasnék, rögtön eszébe jut valami...) Azóta pedig megyünk. És a többes szám nagyon is indokolt, mert Jankó elöl, mi meg utána: ugrunk, ha dől, kapjuk ki a poharat a kezéből, zárjuk el a felmosóvödröt, pakolunk vissza a polcra... Esténként pedig, ha elaludt, újabban azon izgulunk, vajon nincs-e elkésve egy kicsit a beszéddel...

Olvassa el rovatunk korábbi cikkeit!

Nézze meg  a Gyermekszoba fotóit itt!

 Kattintson ide és lépjen be közösségi portálunk, az  ENTEO virtuális Gyermekszobájába, s írjön Ön is naplót!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!