Baba

2008.04.01. 04:00

Jé, kettő, csodálkozott a testvér

Nagykanizsa - A kilenc hónapos ikrek, Eszter és Anna éppen ebédeltek, amikor beléptünk a takaros szabadhegyi házba. Tekintetükkel nyugodtan végigmértek minket, aztán ugyanolyan békésen falatoztak tovább, mint érkezésünk előtt.

Kelemen Valéria

S hogy miként is folyik egy ikerpár etetése? Nos, biztosíthatok mindenkit, hogy ezt még nézni is igazi élvezet! Az anyuka  Doszpoth Szilvia   szemben ül az egymás mellé állított etetőszékekkel, s a kislányokat egy tányérból, egy kanállal eteti, a csirkemelles brokkolis karfiol főzelékkel felváltva kínálva hol egyiket, hol a másikat. A babák pedig türelmesen várnak a sorukra, s szinte egyidőben emelik szájukhoz a cumisüveget.
 
- Első gyermekünk, a háromesztendős Bálint most éppen bölcsődében van, s elmondhatom, őt szeretik legjobban a családból a kislányok  mondta Szilvia, elárulva azt is: a kezdetekkor nem remélték még ezt az idillt.  Bálint eleinte nagyon haragudott rám, mert ikerterhesként a 36. héten már be kellett feküdnöm a kórházba, így sajnos hosszú időt töltöttem tőle kényszerűségből távol. Mintegy fél évig kellett puncsolnom, udvarolgatnom neki, hogy visszafogadjon, de szerencsére most már ismét harmonikus az anya-fiú kapcsolat. Amikor hazahoztuk a kórházból a lányokat, nagyot nézett:

- Jé, kettő baba! -csodálkozott rájuk, pedig tulajdonképpen mindvégig tudta, hogy kettő lesz. Azóta, mesélik a gondozók,  a bölcsődében is két babával játszik, s amikor szoptattam a lányokat, ő is hozott két kis plüssállatot, s hasonlóképpen etette őket. A féltékenységnek szerencsére már nyoma sincs, hét végén a lányokkal reggelizik, s a babák is ujjonganak, amikor délután indulunk a bölcsődébe a bátyjukért. 

Szilvi nyolc hónapig szoptatta az ikreket, s már a kórházban több módszert kipróbált. Neki az egyszerre szoptatás jött be: bal oldalon az egyik feküdt egy párnán, a jobbon pedig a másik, ugyanúgy. 
Jól látszik, hogy  a babák most is abszolút összhangban vannak: majdnem mindig egyidőben betegek, egyszerre esznek, alszanak, fürdenek (minden este kizárólag apával), játszanak, s csupán a ruházatuk színében különböznek. Amúgy is kétpetéjű ikrek, így valójában nem nehéz megkülönböztetni őket. A természetük sem egyforma, s a mozgásuk is eltérő. Eszter már nagyon ügyes: mászik, mászkál és feláll, a hangyányit  lustácska Anna pedig egyelőre csak elüldögél, s megvárja, hogy Eszti odavigye neki a játékot.  

- Akkor fogtam fel igazán, hogy két babánk lett, amikor megszülettek  mosolygott Szilvi , de azóta folyamatos az örömöm. Az életünk jócskán megváltozott, de a kicsik Bálinttal együtt annyi boldogságot adnak, hogy számunkra így lett minden kerek. A családi házban is kényelmesen élünk, s már csak arra vágyunk, hogy legyen egy nagyobb autónk, amiben az összes gyerekülés elfér.  

A búcsúzásnál Szilvi még elmondta: rutinos szülőként szívesen adna ikerterheseknek is tanácsot a ZH enteón, hiszen ha valaki, ő igazán tudja, milyen megszeppent lehet egy kismama, aki több babát vár. 

Nézze meg további cikkeinket az ENTEO közösségi portálunkon!


Kukkantson be a gyermekszobába itt!Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!