Alsópáhok

2016.07.21. 15:28

Egymástól tanulnak az alkotótáborban Alsópáhokon

Alsópáhok – Hagyományteremtő szándékkal szerveztek alkotótábort a településen, melynek művészeti vezetője a helybeli alkotó Németh Ida és Nádler László festőművész.

Keszey Ágnes

Helyi és környékbeli alkotók varázsolják a vászonra a képeket: vannak néhány éve és több évtizede festők is. Az egymástól való tanulás a  meghatározója az egy hetes tábor mindennapjainak. Nincsen kötött tematika, mindenki szabadon szárnyalhat, s kedvenc technikáját alkalmazza, vagy olyat, amelyet szeretne jobban megismerni.

– Szabad tábor, mindenki igyekszik áttükrözni az egyéniségét. A legkülönbözőbb technikákkal: pasztellel, akvarellel, olajjal, akrillal dolgozunk. Akinek más, mondjuk absztrakt vagy konstruktív az irányzata, azok is meríttek az itteni élményekből - mesélte  a tábor művészeti vezetője, Nádler László.

Sokan festenek  portékat és tájképeket: főként a faluról és környékéről.  A táborban nem csak technikai tudást szerezhetnek a résztvevők.

– Sok bátorságot ad, segíti az önbecsülést. Ha egymás munkáját dicsérjük, elfogadjuk egymás véleményét, kritikáját, ami így építő lesz, az előbbre viszi mindannyiunk munkáját - mondta a festőművész. Szombaton pedig tárlat  nyílik a művekből a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!