Alsónemesapáti

2015.09.28. 08:12

Képek, kertek, citerazene - Két kiállítást is nyitottak Alsónemesapátiban

Alsónemesapáti - A Zalaegerszeghez közeli település szombaton délután sokszínű rendezvénnyel csatlakozott az Itthon vagy Magyarország szeretlek mottójú országos programhoz.

Fincza Zsuzsa

Nyitányként a gyerekeket az önkormányzat frissen felújított parkjában többek között népies játékok, valamint honismereti vetélkedő várta, míg a kultúrházban két kiállítást is megnyitottak ez alkalommal. Tóth Zoltán, Az agarak dicsérete... című tárlata mellett megcsodálhatta a közönség Herczeg Attila, Alsónemesapáti képekben című gyűjteményét. Az érdeklődőket a megnyitón az Apáti Citera Szakkör műsora szórakoztatta.

Balról: Kovács Katalin, Fábián László és Fábiánné Simon Klára Fotó: Fincza Zsuzsa

Végül pedig kihirdették a Legszebb konyhakertek verseny helyi győzteseit is. A közösségi kertek kategóriában a Bodzatanya és az önkormányzat két konyhakertje vitte el a pálmát, a zártkert kategóriában Fábián László Belső-hegyi birtoka győzött, az egyéni versenyzők között pedig Fábiánné Simon Klára ház körüli konyhakertjét és parkját találták a legszebbnek. Utóbbi a díjátadón többszörösen is érintett volt, hiszen a Harangláb Egyesület elnökeként a Bodzatanya felvirágoztatásához is köze volt. A viadal zsűrijét egyébként Kovács Katalin vezette.

Az ünnepség keretében önkormányzat konyhakertjeinek művelésért a település közmunkásai dicsérő oklevélben részesítette a település vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!