Alsónemesapáti

2010.05.31. 11:26

Felhőtlen öröm Alsónemesapátiban (fotókkal)

Az Alsónemesapáti Önkormányzat, a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, az Alsónemesapáti Torna Egylet, a Csertán Sándor Általános Iskola, valamint a Várlak Tanoda közös túrára, főzésre, egyszóval együttlétre hívta a községben élőket szombaton.

Horváth László

Sokan eleget tettek a felkérésnek, s bár kora reggel szemerkélt az eső, a délelőtti gyülekezéskor már kisütött a nap, így semmi akadálya nem volt egy felhőtlen jókedvű nap eltöltésének az alsónemesapáti focipályánál.


A kis- és nagykukták kilenc óra körül már a bográcsoknál serénykedtek, pár perc múlva fenséges illatfelhőben úszott a kultúrház előtti tér. Annyi, de annyi féle finom étek készült, hogy felsorolni is már maga a gyönyör. Az egyik bográcsban „kokaspörkűlt”, a másikban „csilisbab”, a harmadikban „azsertésjava”, a negyedikben „cigánylecsó” készült

A többiek, ovisok, a focicsapat tagjai, a „kisszívtipró” leányok, a pedagógusok ez alatt túraversenyen vettek részt. Hegyek, s völgyek közt vitt az út, s közben ügyességi feladatokat kellett megoldani a csapattagoknak. S, bizony elmúlt már dél, amikor az utolsó csapat is célba ért.

S, hogy milyen finomak voltak az ételek? Talán elég annyit leírni, hogy egy falatnyi sem maradt, pedig volt bőven.


Délután kispályás foci, pár lépés cigánytánc, majd Sömenek István plébános előadása várta az érdeklődőket. A program-sorozat végén Balaton Józsefné polgármester mondott köszönetet a szervezőknek, és a résztvevőknek.

S következett a nap fénypontja, az eredményhirdetés. Elhangzott, ezen a napon mindenki nyert: jókedvet, egy nap boldogságot a szervezők kedves ajándékokkal köszönték meg minden jelenlévőnek a részvételét.

Ezek is érdekelhetik